Nieuwe webserver live

Het zal je niet ontgaan zijn dat de betrouwbaarheid van de website de laatste periode te wensen over liet. Het laden van pagina's duurde vaak lang en de site was regelmatig offline. Gelukkig is daar nu verandering in gekomen.

Ik ben al een tijdje bezig om een plan op te zetten om de sites van m'n server te migreren. Aangezien niet alleen goproblog.nl op m'n server staat maar nog meer sites is dit niet zo makkelijk gedaan. Dacht ik.

Op mijn webservers, ja ik heb er nu nog even 2, draait Plesk om de websites gemakkelijk te beheren in plaats van alles met de hand in te richten. In Plesk zit ook een migratie module. Een nachtje data pompen en alles was van server 1 naar server 2 gekopieerd. DNS records aanpassen en we zijn live!

De oude VPS draaide op een Intel(R) Xeon(R) CPU E5-2680 v2 @ 2.80GHz (4 core(s)) met 8GB RAM en 400GB SSD opslag aan een 500MBit/s verbinding. De nieuwe server is een tikkeltje beter. Een AMD EPYC-Milan Processor (8 core(s)) met 32GB RAM en 1000GB NVMe SSD opslag aan een 1GBit/s verbinding.
200% rekenkracht, 400% geheugen, 250% meer opslag en 200% internet verbinding. Vooral het geheugen en de opslag helpt veel.

Hopelijk merken jullie ook de verbeteringen en zijn de blog posts die je zoekt nu makkelijker te lezen.