De top 5 beste GoPro accessoires van 2020

Je hebt net een GoPro gekocht maar welke accessoires heb je nou echt nodig. Dat ligt natuurlijk aan wat je wilt gaan doen. Hier een overzicht van de must have accessoires van 2020.

De GoPro HERO9 Black is al redelijk robust en waterdicht. Toch wil je soms wat extra bescherming tegen water, vallen of steenslag ondanks dat de lens te vervangen is. Er zijn niet heel veel opties, maar hieronder in iedergeval een overzicht van wat wel kan.

Mocht je nog geen geschikte microSD kaart hebben dan is dat het eerste wat je nodig hebt om te beginnen. Afhankelijk van welke GoPro je hebt en wat je er mee wilt gaan doen heb je een bepaalde klasse kaart nodig. In mijn post over Geheugenkaarten ga ik hier in detail op in. Geen zin om te lezen, dan heb je met de SanDisk Extreme microSDHC 128GB een goede kaart voor weinig geld.

SanDisk Extreme microSDHC 128GB Works with GoPro

Top 5

Hieronder de top 5 accessoires van 2020 waar je eigenlijk echt niet zonder kan.

Nummer 1

Stroom voorziening

Het zal geen verassing zijn dat de GoPro Dual Charger + Battery weer de nummer 1 accessoire is die je moet hebben.

Wat je ook met je GoPro gaat doen, extra accus zijn geen overbodige luxe. Sinds de aanschaf van mijn GoPro HERO5 Black koop ik direct een GoPro Dual Charger + Battery set. Bij m'n HERO9 Black heb ik hier zelfs nog een extra accu bij gedaan.

GoPro HERO9 Dual Battery Charger + Battery

Dual Battery Charger

Dit is een set van een lader plus een extra accu.

GoPro € 49,99

GoPro HERO9 Battery

Extra Battery

Twee batterijen is goed, drie zijn beter.

GoPro € 19,99

Anker PowerCore Sense 10000mAh

Power Bank

Met deze powerbank kan je 7 GoPro batterijen opladen.

bol.com € 27,99

Zonder losse batterij oplader zul je de batterij in de camera moeten opladen en kan je deze dus niet gebruiken. Film jezelf op de piste terwijl de 2 extra batterijen worden opgeladen in je binnenzak aan de powerbank. Een eche musthave voor elke GoPro gebruiker.

Nummer 2

Grip / selfie-stick / statief

GoPro 3-Way: Grip, Extension Arm, Tripod

GoPro 3-Way

De GoPro 3-Way is een van de meest veelzijdige accessoires. Het is niet alleen een selfiestick maar ook een grip, statief en steadycam.

GoPro € 69,99

GoPro MAX Grip + Tripod

GoPro MAX Grip + Tripod

De GoPro MAX Grip + Tripod gemaakt voor de MAX maar werkt ook prima met een HERO. Het is een stevige grip, selfie-stick van 56cm maar ook een statief. Heel veelzijdig in gebruik.

GoPro € 59,99

Nu Bear Nu Grip

Nu Bear Nu Grip

De Nu Grip lijkt erg op de GoPro MAX Grip maar dan blijft deze ook nog drijven in het water. Begonnen op Kickstarter, verder via Indigogo is het nu wachten tot hij hier beschikbaar komt.

Nu Bear € 69,99

GoPro El Grande

GoPro El Grande

De GoPro El Grande is een lange pole met een hangig kogel gewricht met quick release om makkelkijk van accessoire te wisselen. Bevestig hem naast je rugtas om over je schouder mee te kijken.

GoPro € 59,99

Nummer 3

Mounts

RAM Mounts Small Tough-Claw met dubbele sok arm en GoPro mount

Tough-Claw GoPro set

De RAM Mounts Tough-Claw GoPro set is een super veelzijdige klem voor bijvoorbeeld op de fiets en motor of elk rond en plat oppervlakte. Voorheen gebruikte ik de GoPro Jaws: Flex Clamp, maar deze set is veel steviger en veelzijdiger dan Jaws.

Emounting.nl € 61,95

RAM Mounts GoPro zuignap combinatie set

Twist-Lock zuignap GoPro set

De RAM Mounts Twist-Lock zuignap GoPro set is een super sterke zuignap om je GoPro op vlakke oppervlakten zoals een auto te bevestigen. De diameter van de zuignap is groter dan de GoPro zuignap waardoor deze sterker vast blijft zitten. Vertrouw je het nog niet, er zijn ook sets met twee en zelfs 3 zuignappen.

Emounting.nl € 49,95

GoPro Chesty

GoPro Chesty Performance Chest Mount

Een GoPro Chesty Harnas is eigenlijk wel voor alles te gebruiken als je een beeld wilt hebben vanuit je eigen persoon (POV). Met een beetje aanpassen en instellen is deze ook op huisdieren te bevestigen als is daar tegenwoordig de Fetch: Dog Harness voor.

GoPro € 39,99

Ik gebruik de Chesty zelf bijvoorbeeld bij me taekwondo lessen, om mezelf te filmen vanuit de hoek van me tegenstander, in pretparken in attracties, water parken maar ik heb hem ook ooit bij een batboy omgedaan om vanuit het zicht van de batboy foto's te maken tijdens het honkballen.

Haarlemse Honkbal Week 2014
Haarlemse Honkbalweek, Chinese Taipei 0-3 USA, 18-07-2014 © Michael W. Rosa | XiPHiAS Photography

Nummer 4

MAX HyperSmooth

GoPro Max Lens Mod

GoPro Max Lens Mod

De GoPro Max Lens Mod is voor mij een van de redenen geweest om een HERO9 te kopen. Ik film voornamelijk 2.7k en met de Max Lens Mod houd ik dan toch SuperView en Horizon Leveling welke zonder de Max Lens Mod alleen in Linear view beschikbaar is. En 360° Horizon Level is helemaal top op de fiets, motor, vliegtuigje. De Max Lens Mod haalt de limitaties van de HERO9 met Horizon Level compleet weg.

GoPro € 89,99

Nummer 5

Opberg case

Er zijn veel verschillende opberg systemen voor je GoPro. Van GoPro zelf heb je de Casey waar je meerdere camera's in kwijt kan of één camera en wat accessoires. Van GoPole heb je de Venturecase. Deze case is net wat groter dan de GoPro Casey, maar is wel zacht en er past meer in.

Zelf gebruik ik een SP Gadgets P.O.V. Case Large die ik bij mijn HERO3+ Black kocht. Daarnaast heb ik een RollPro III waar je 3 camera's met heel veel mount extenties en duimschroeven in kwijt kan. Deze wordt niet meer verkocht maar GoPole heeft een vergelijkbaar iets, de Trekcase.

GoPro Casey Semi Hard Camera Case

GoPro Casey

Het mooie van Casey is dat er ook een grip in past zoals bijvoorbeeld de GoPro 3-Way, de nummer 2 in deze lijst. Daarnaast heeft deze spatwaterdichte en semi-harde case ook nog een uitneembaar zakje waar je je geheugenkaarten en baterijen in kwijt kunt.

GoPro € 49,99

GoPole Venturecase

GoPole Venturecase

Venturecase is een zachte spatwaterdichte case waar ook een grip in past maar ook een Chesty harnas of Headstrap.

bol.com € 19,99

GoPole Venturecase

SP Gadgets P.O.V. Case

Dit is een semi-hardcase waar 2 camera's met onderwaterhuis in passen met vakjes voor accu's, bacpacs, afstandbediening en andere accessoires. Deze heb ik eigenlijk altijd bij me als ik met de GoPro op pad ben.

bol.com € 22,43