GoPro benoemd tot officiële actiecamera van X Games Elite Ski + Snowboard Competitie

Het partnership tussen GoPro en X Games Aspen 2024 brengt spectaculaire actie van elite ski- en snowboardwedstrijden naar kijkers wereldwijd.

"GoPro werkt samen met het grootste sneeuwevenement van het jaar om meeslepende parcoursvoorbeelden + unieke perspectieven van Aspen naar kijkers over de hele wereld te brengen"

Vandaag kondigde GoPro een samenwerking aan met X Games Aspen 2024 om de officiële actiecamera te zijn van de elite winter ski- en snowboardcompetitie. Meer dan 100 van de grootste namen in actiesporten zullen strijden voor live publiek in Aspen, Colorado, met nog eens 2,4 miljoen kijkers die thuis afstemmen op uitzendingen van ABC en ESPN, waardoor dit een van de grootste sneeuwevenementen van het jaar is met enkele van de meest begeerde medailles voor actiesporten buiten de Olympische Spelen.

GoPro werkte voor het eerst samen met X Games met de GoPro HD HERO in het begin van de jaren 2010 om nog nooit eerder vertoonde beelden van atletenvolg- en parcoursvoorbeelden te delen vanuit een meeslepend GoPro POV. Vandaag keert GoPro terug met zes atleten die strijden (+ één die commentaar levert) en de nieuwste HERO12 Black en HERO11 Black Mini-camera's om frisse nieuwe perspectieven van de competitie vast te leggen en te delen, inclusief GoPro Parcoursvoorbeelden.

"Het combineren van GoPro, de X Games en 's werelds meest elite sneeuwatleten is een recept voor oogverblindende perspectieven die fans wegblazen," zegt Rick Loughery, VP van Global Marketing bij GoPro. "We zijn enthousiast om miljoenen X Games-kijkers dichter bij de actie te brengen en de eigen gezichtspunten van de atleet te ervaren door de lens van GoPro."

"We zijn verheugd om GoPro officieel terug te verwelkomen bij X Games," zei Ashley Robbins, Vice President of Partnership Sales bij X Games. "Een echte symbiotische relatie, samen hebben we een lange geschiedenis van het creëren van de meest creatieve en innovatieve dekking van actiesporten en we kijken ernaar uit om het publiek mee te nemen terwijl de beste atleten ter wereld het niveau van progressie naar nieuwe hoogten tillen bij X Games Aspen!"

Met nu zijn 28e jaar zal X Games Aspen deelnemers zien strijden in Ski and Snowboard Knuckle Huck, SuperPipe, Slopestyle en Big Air. GoPro Sneeuwatleten Jesper Tjader, Leila Iwabuchi, Sarah Höfflin, Sven Thorgren, Takaru Otsuka en natuurlijk X Games royalty, Jamie Anderson zullen strijden in verschillende disciplines, en Tom Wallisch zal commentaar geven.

GoPro zal ook de presenterende sponsor zijn van het Game of SLVSH ("slush")—een eliminatie-wedstrijd gemodelleerd naar het spel "HORSE" in basketbal. Deelnemers moeten een aangekondigde truc landen of het risico lopen letters te verzamelen, uiteindelijk geëlimineerd te worden zodra de verzamelde letters "SLVSH" spellen.

Vorig jaar introduceerde X Games Aspen nieuwe evenementen live streams met meer dan 30 uur aan content geproduceerd op YouTube, Twitch en Caffeine TV, met meer dan 4,5 miljoen unieke live stream views gedurende het evenement—deze live streams worden dit jaar ook aangeboden.

X Games Aspen zal plaatsvinden van 26 tot 28 januari en worden uitgezonden op ESPN, ESPN2, ABC en de bovengenoemde live streaming platforms. Je kunt ook meekijken op de GoPro sociale kanalen.