Ontdek de veelzijdigheid van de RØDE Wireless GO II

Alles wat je moet weten over de RØDE Wireless GO 2 en de optionele accessoires en de mogelijkheden.

We bespreken de verschillende accessoires die beschikbaar zijn, zoals de Interview GO, en laten zien hoe deze accessoires je kunnen helpen bij het opnemen van audio op locatie. Ook geven we antwoord op veelgestelde vragen over de RØDE Wireless GO 2 en de accessoires.

Als je op zoek bent naar een draadloze microfoon die je kan helpen om hoogwaardige audio op te nemen tijdens het maken van content, dan is de RØDE Wireless GO 2 een geweldige optie om te overwegen. Deze compacte en draagbare microfoon is ontworpen om de behoeften van content makers en videografen te vervullen, en biedt een breed scala aan functies en accessoires om aan jouw behoeften te voldoen. In dit artikel gaan we dieper in op de RØDE Wireless GO 2 en de optionele accessoires en mogelijkheden die deze biedt.

Inhoud

 

Wat is de RØDE Wireless GO 2?

De RØDE Wireless GO 2 is een draadloze microfoon die ontworpen is om de beste kwaliteit audio op te nemen voor content makers en videografen. Het is een compacte en draagbare microfoon die gebruik maakt van de 2,4 GHz frequentieband om draadloze connectiviteit te bieden. De microfoon beschikt over twee zenders die kunnen worden gebruikt om gelijktijdig op te nemen, en heeft een bereik tot wel 200 meter. Het is een geweldige optie voor mensen die veel onderweg zijn en hun apparatuur graag compact willen houden.

Optionele accessoires voor de RØDE Wireless GO 2

Naast de RØDE Wireless GO 2 zelf, zijn er ook verschillende optionele accessoires beschikbaar die je kunnen helpen om nog betere resultaten te behalen. Enkele van de meest populaire accessoires zijn:

 • Lavalier GO: een compacte en discrete dasspeldmicrofoon die ideaal is voor situaties waarin je niet wilt dat de microfoon zichtbaar is.
 • Interview GO: een handgreep waarmee je de RØDE Wireless GO 2 op een comfortabele manier kunt vasthouden en positioneren tijdens het opnemen van interviews of andere content.
 • MagClip GO: een magnetische clip die je kunt gebruiken om de microfoon aan je kleding vast te maken.
 • SC11: een kabel die je kunt gebruiken om de RØDE Wireless GO 2 aan te sluiten op een camera of andere opnameapparatuur.
 • SC15: een kabel die je kunt gebruiken om de RØDE Wireless GO 2 aan te sluiten op een smartphone of tablet.

 

RØDE Interview GO

Een van de optionele accessoires voor de RØDE Wireless GO 2 is de Interview GO. Dit is een handgreep die kan worden bevestigd aan de microfoon, waardoor het gemakkelijker wordt om interviews af te nemen. De Interview GO heeft een ergonomisch ontwerp en bevat een cold shoe-mount, waardoor je bijvoorbeeld een videocamera of een extra accessoire kunt bevestigen. Ook is er een 3,5 mm TRS-uitgang beschikbaar, waardoor je de microfoon kunt aansluiten op een verscheidenheid aan apparaten, waaronder camera's, recorders en smartphones.

Met de Interview GO kun je eenvoudig de microfoon vasthouden en positioneren, zodat je tijdens interviews comfortabeler kunt werken. Door de microfoon dicht bij de persoon te houden, kun je een helder en duidelijk geluid opnemen. Dit accessoire is daarom een aanrader voor iedereen die regelmatig interviews afneemt of content maakt waarbij interviews een belangrijk onderdeel vormen.

In combinatie met de RØDE Wireless GO 2 biedt de Interview GO een krachtige en veelzijdige oplossing voor het opnemen van audio tijdens interviews en andere situaties waarbij mobiliteit en gebruiksgemak van belang zijn. Zo kun je onderweg interviews afnemen of opnames maken vanuit een comfortabele positie zonder dat je gehinderd wordt door kabels of andere beperkingen.

 

Mogelijkheden van de RØDE Wireless GO 2

De RØDE Wireless GO 2 biedt een breed scala aan mogelijkheden die het gemakkelijk maken om hoogwaardige audio op te nemen. Enkele van de meest opvallende kenmerken zijn:

 • Oplaadbare batterijen: de RØDE Wireless GO 2 wordt geleverd met ingebouwde oplaadbare batterijen die tot wel 7 uur mee kunnen gaan op een enkele lading.
 • Dual channel recording: de RØDE Wireless GO 2 beschikt over twee zenders, waardoor je gelijktijdig op twee kanalen kunt opnemen.
 • Verwisselbare microfooncapsules: de microfoon wordt geleverd met twee verschillende capsules (een omnidirectionele en een richtmicrofoon), waardoor je de beste optie kunt kiezen voor jouw specifieke opnamesituatie.
 • Windbescherming: de microfoon wordt geleverd met een windbeschermingshoesje, waardoor je ook buiten onder winderige omstandigheden kunt opnemen zonder vervelende windgeluiden.

Hoe gebruik je de RØDE Wireless GO 2?

De RØDE Wireless GO 2 is zeer eenvoudig te gebruiken en kan in slechts enkele stappen worden opgezet. Hier zijn enkele eenvoudige stappen om aan de slag te gaan:

 1. Zet de microfoon aan door de aan/uit-knop ingedrukt te houden.
 2. Bevestig de microfoon aan de kleding van de spreker met behulp van de clip of de optionele MagClip Go.
 3. Sluit eventueel een externe microfoon of ander opnameapparaat aan via de optionele kabels.
 4. Start met opnemen en controleer het audio-niveau op de zender.

Voorbeeld setup

 1. GoPro HERO11 Black
 2. GoPro Pro 3.5mm Mic Adapter
 3. RØDE Wireless GO 2
 4. SmallRig Vlog Kit 3088B
 5. PIXI Xtreme Mini Tripod voor GoPro cameras

 

Veelgestelde vragen over de RØDE Wireless GO 2

Hier zijn enkele veelgestelde vragen over de RØDE Wireless GO 2:

Is er een garantie op de RØDE Wireless GO 2?
Ja, RØDE biedt 2 jaar garantie op de RØDE Wireless GO 2 en de bijbehorende accessoires. Mocht er onverhoopt iets mis zijn met je apparatuur, dan kun je contact opnemen met de klantenservice van RØDE voor verdere ondersteuning.
Wat is het bereik van de RØDE Wireless GO 2?
De microfoon heeft een bereik tot 200 meter.
Hoe lang gaan de batterijen mee?
De RØDE Wireless GO 2 heeft een batterijduur van ongeveer zeven uur op een volledige lading. Dit kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en het gebruik van de microfoon.
Is de microfoon geschikt voor buitengebruik?
Ja, de microfoon wordt geleverd met een windbeschermingshoesje waardoor je ook buiten onder winderige omstandigheden kunt opnemen zonder vervelende windgeluiden.
Hoeveel apparaten kunnen er op hetzelfde moment worden gebruikt?
De RØDE Wireless GO 2 maakt gebruik van serieel digitaal communicatieprotocol en maakt gebruik van 128-bits encryptie, waardoor tot drie systemen tegelijkertijd kunnen werken in dezelfde RF-omgeving.
Kan ik de zender en ontvanger van de RØDE Wireless GO 2 gebruiken met de originele Wireless GO?
Ja, de zender en ontvanger van de RØDE Wireless GO 2 zijn compatibel met de originele RØDE Wireless GO. Dit betekent dat je bijvoorbeeld de zender van de RØDE Wireless GO 2 kunt gebruiken met de ontvanger van de originele RØDE Wireless GO.
Kan ik de RØDE Wireless GO 2 gebruiken met een smartphone?
Ja, de RØDE Wireless GO 2 kan worden gebruikt met een smartphone, maar hiervoor is wel een TRRS-kabel nodig, die niet bij de standaarduitrusting wordt geleverd. Deze kabel kan apart worden aangeschaft en maakt het mogelijk om de RØDE Wireless GO 2 aan te sluiten op de hoofdtelefoonaansluiting van je smartphone.
Is de RØDE Wireless GO 2 geschikt voor buitenopnames?
Ja, de RØDE Wireless GO 2 is geschikt voor buitenopnames. De zenders hebben een IPX4-classificatie, wat betekent dat ze bestand zijn tegen spatwater. Dit maakt ze ideaal voor gebruik in lichte regen. Bovendien heeft de zender een clip waarmee je hem aan kleding of een tas kunt bevestigen, zodat je je handen vrij hebt voor andere taken tijdens het opnemen.
Als je echter van plan bent om in extreem natte omstandigheden te werken, zoals bij hevige regenval, dan is het raadzaam om extra voorzorgsmaatregelen te nemen om je apparatuur te beschermen. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van een regenhoes voor je camera en microfoon.
Is de RØDE Wireless GO 2 compatibel met andere RØDE-accessoires?
Ja, de RØDE Wireless GO 2 is compatibel met een breed scala aan RØDE-accessoires, zoals de RØDE Wireless GO 2 Deluxe Kit, de RØDE MagClip GO, de RØDE Interview GO en de RØDE SC10-kabel. Deze accessoires zijn speciaal ontworpen voor de RØDE Wireless GO 2 en kunnen de functionaliteit ervan uitbreiden.
Kan ik de RØDE Wireless GO 2 gebruiken met andere RØDE microfoons?
Ja, de RØDE Wireless GO 2 kan gebruikt worden met andere RØDE microfoons, zoals de RØDE Lavalier GO of de RØDE SmartLav+. Dit geeft je meer flexibiliteit in je opstelling en stelt je in staat om verschillende soorten microfoons te gebruiken, afhankelijk van de situatie. Let er wel op dat je de juiste kabels en adapters gebruikt om de verschillende apparaten met elkaar te verbinden.
Zijn de accessoires van de originele Wireless GO ook compatibel met de Wireless GO 2?
Ja, de Wireless GO 2 is compatibel met veel van de accessoires van de originele Wireless GO. De microfoonkabel en lavalier microfoon die bij de originele versie werden geleverd, kunnen bijvoorbeeld ook worden gebruikt met de Wireless GO 2.
Zijn er firmware-updates beschikbaar voor de RØDE Wireless GO 2?
Ja, RØDE brengt regelmatig firmware-updates uit voor de Wireless GO 2. Deze updates kunnen worden gedownload vanaf de website van RØDE en bieden verbeteringen en nieuwe functies voor de microfoon.

Conclusie

De RØDE Wireless GO 2 is een veelzijdige en gebruiksvriendelijke draadloze microfoon die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen, waaronder interviews, vlogs, podcasts en presentaties. De microfoon biedt veel opties en functies en is gemakkelijk uit te breiden met optionele accessoires, zoals de Interview GO en de SC10-kabel.

Of u nu een professional bent die op zoek is naar een hoogwaardige draadloze microfoon of een amateur die zijn eerste stappen zet in de wereld van audio-opname, de RØDE Wireless GO 2 is een uitstekende keuze. Met zijn betrouwbare prestaties, hoge geluidskwaliteit en uitgebreide functieset, zal deze microfoon u zeker niet teleurstellen.