Welk RØDE draadloos microfoonsysteem biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding?

Als het gaat om het vastleggen van kristalhelder geluid zonder gedoe met draden, biedt RØDE een reeks draadloze microfoonsystemen. Maar welke biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding? In deze uitgebreide gids zullen we de specificaties, inbegrepen accessoires en prijsstelling van de systemen Wireless PRO, Wireless GO II en Wireless ME bespreken. Daarnaast zullen we veelgestelde vragen behandelen om u te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

De Wireless GO en de geboorte van een erfgoed

De lancering van de originele Wireless GO creëerde de categorie van ultracompacte draadloze microfoonsystemen, met een kristalheldere audio-overdracht in een discreet, veelzijdig en lichtgewicht pakket. Het bood een ingebouwde microfoon in de zender, een 3,5 mm ingang voor dasspeld- en op-camera-microfoons, en het vestigde de zakformaat, clip-en-go-vormfactor die beide opvolgers (en vele imitatoren) hebben geërfd, waardoor de units snel aan kleding kunnen worden bevestigd of in de cold shoe van een camera kunnen worden geschoven.

De Wireless PRO, Wireless GO II en de Wireless ME vertegenwoordigen de huidige generatie van ons draadloze assortiment, waarbij beide de innovatieve functies van de iconische originele versie incorporeren en deze uitbreiden met next-generation prestaties.

Over het RØDE Wireless microfoonsystemen

RØDE staat bekend om zijn hoogwaardige audioproducten, en de draadloze microfoonsystemen zijn daar geen uitzondering op. Ontworpen voor veelzijdigheid en betrouwbaarheid, voldoen deze systemen aan een breed scala aan audioregistratiebehoeften.

Welke draadloze microfoon is het beste voor jou?

Wireless PRO

Ultieme draadloze opnamekit

Ideaal voor contentcreatie met een GoPro camera waar je twee microfoons, geavanceerde functies en krachtige aanpassingsopties nodig hebt.
Belangrijke specificaties zijn onder meer:

 • Audio van Hoge Kwaliteitsoverdracht
  Door gebruik te maken van de nieuwste transmissietechnologie levert de Wireless PRO kristalheldere geluidskwaliteit met minimale interferentie.
 • Dual-Channel Ontvanger
  Uitgerust met een dual-channel ontvanger maakt dit systeem gelijktijdige opname van twee microfoons mogelijk, ideaal voor interviews en opnames met meerdere personen.
 • Lange Batterijduur
  Met een verlengde batterijduur zorgt de Wireless PRO voor ononderbroken opnamesessies, waardoor u gemoedsrust heeft tijdens lange opnamesessies of evenementen.
 • Frequentiebereik
  Het brede frequentiebereik van de Wireless PRO zorgt voor compatibiliteit met verschillende opnameomgevingen en minimaliseert signaaluitval.
RØDE Wireless PRO
RØDE Wireless PRO

Wireless GO II

Veelzijdig draadloos systeem

Ideaal voor contentcreatie met een GoPro camera waar je twee microfoons nodig hebt, meer audiocustomisatie-opties en flexibele bediening.
Dit zijn de kenmerken:

 • Ultra-Compacte Zenders
  De Wireless GO II beschikt over ultra-compacte zenders die gemakkelijk aan kleding of accessoires kunnen worden bevestigd, met maximale mobiliteit als resultaat.
 • Dual-Channel Mogelijkheid
  Net als de Wireless PRO ondersteunt dit systeem dubbelkanaals opnemen, waardoor gebruikers geluid van twee bronnen tegelijk kunnen vastleggen.
 • Ingebouwde Opnamefunctionaliteit
  Met ingebouwde opnamefunctionaliteit maakt de Wireless GO II back-upopname rechtstreeks naar de zenders mogelijk, waardoor redundantie en betrouwbaarheid worden gegarandeerd.
 • Snelle Installatie
  Ontworpen voor gemak biedt de Wireless GO II snelle en eenvoudige installatie, waardoor het geschikt is voor zowel beginners als ervaren professionals.
RØDE Wireless GO II
RØDE Wireless GO II

Wireless ME

Eenvoudig te gebruiken draadloos systeem

Ideaal voor het maken van content voor sociale media op een smartphone of 'run-and-gun' filmen met een DSLR/mirrorless camera.
Hier zijn de opvallende specificaties:

 • Verwisselbare Microfooncapsules
  Met verwisselbare microfooncapsules biedt de Wireless ME flexibiliteit om zich aan te passen aan verschillende opnamescenario's, van interviews tot muziekoptredens.
 • Compact Ontwerp van de Ontvanger
  Het compacte ontwerp van de ontvanger van de Wireless ME maakt het ideaal voor draagbare opstellingen, waardoor gebruikers onderweg hoogwaardig geluid kunnen vastleggen.
 • Eenvoudige Kanaalkeuze
  Met eenvoudige kanaalselectie-opties zorgt de Wireless ME voor probleemloze bediening, zelfs in drukke RF-omgevingen.
 • Stevige Constructie
  Gebouwd om de uitdagingen van professioneel gebruik te weerstaan, beschikt de Wireless ME over een stevige constructie, die duurzaamheid en betrouwbaarheid biedt onder verschillende omstandigheden.
RØDE Wireless ME
RØDE Wireless ME

 

Vergelijk de Wireless PRO, Wireless GO II en Wireless ME met elkaar

Belangrijkste kenmerken
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Draadloos microfoonsysteem met dubbel kanaal en compact formaat Draadloos microfoonsysteem met dubbel kanaal voor gelijktijdige opname van twee geluidsbronnen Ultra-compact en gebruiksvriendelijk draadloos microfoonsysteem
Mogelijkheid om een extra zender aan te sluiten voor het gelijktijdig opnemen van drie microfoons
Digitale transmissie van Serie IV van RØDE op 2.4 GHz met 128-bit encryptie voor kristalhelder, ongelooflijk stabiel geluid tot 260m bereik Digitale transmissie van Serie IV op 2.4GHz, 128-bit encryptie voor kristalhelder geluid tot 200m (in zichtlijn), geoptimaliseerd voor uiterst stabiele werking in dichte RF-omgevingen Digitale transmissie van Serie IV van RØDE op 2.4 GHz voor kristalheldere opnames met meer dan 100m bereik
Universele compatibiliteit met camera's, smartphones en computers 3.5mm TRS analoge uitgang, USB-C en iOS digitale uitgang, universele compatibiliteit met camera's, mobiele apparaten en computers Naadloze verbinding met camera's, smartphones en tablets (iOS en Android), en computers (Mac en Windows) met alle benodigde kabels inbegrepen
32-bit float opnames aan boord staan toe om geknipte of stille audiobestanden te herstellen Optie om elk kanaal afzonderlijk op te nemen of ze samen te voegen voor ultieme flexibiliteit in de post-productie Broadcast-kwaliteit microfoons ingebouwd in zowel de zender als de ontvanger voor veelzijdige dual-channel opname
Geavanceerde timecode-mogelijkheden voor snelle en gemakkelijke audio-synchronisatie in de postproductie
Intelligente GainAssist-technologie, flexibele uitgangsversterkingsregeling en veiligheidskanaal voor het verzekeren van kraakhelder geluid bij rechtstreeks opnemen op camera Veiligheidskanaal, flexibele gainregeling (drie-traps pad, uitbreidbaar naar 10-traps) Intelligente GainAssist-technologie regelt automatisch de geluidsniveaus voor perfect helder geluid in elke toepassing
32GB opslag op elke zender voor meer dan 40 uur backup-opnames On-board opname met optionele backup-registratie op zender, ingebouwde accu's voor maximaal 7 uur levensduur per lading, werkt ook met AA-batterijen On-board opname met een microSD-kaart tot 32GB, USB-C-uitgang voor eenvoudig opladen en bestandsoverdracht
Vergrendelbare 3.5mm TRS-connectoren voor volledige beveiliging
Koptelefoonmonitoring met aan boord niveaucontrole
Plug-in power detectie voor verlengde batterijduur Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterijen - tot 7 uur batterijduur
Compleet accessoirepakket, inclusief slimme oplaadkoffer, twee Lavalier II-microfoons, kabels, MagClip GO magnetische montagesclips en accessoirekoffer Compatibel met alle RØDE Serie IV-apparaten, waaronder de Wireless ME, Wireless PRO, RØDECaster Duo, RØDECaster Pro II en Streamer X Compatibel met alle RØDE Serie IV draadloze systemen
Eenvoudige configuratie op een computer of smartphone via RØDE Central Eenvoudige bediening via RØDE Central; compatibel met RØDE Connect, RØDE Reporter en de nieuwe RØDE Capture-app
Ontworpen en gemaakt in de precisie-faciliteiten van RØDE in Sydney, Australië Ontworpen en gemaakt in de precisie-faciliteiten van RØDE in Sydney, Australië Ontworpen en gemaakt in de precisie-faciliteiten van RØDE in Sydney, Australië
Akoestische en elektrische specificaties
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Akoestisch principe Voor-gepolariseerde druktransducer Voor-gepolariseerde druktransducer Voor-gepolariseerde druktransducer
Polaire patroon Omnidirectioneel Omnidirectioneel Omnidirectioneel
Frequentiebereik 20 Hz - 20 kHz 50Hz - 20kHz 20 Hz - 20 kHz
Dynamisch bereik 100dB
Maximale SPL (Microfoon) 123.5 dB SPL 100 dB SPL (1kHz @ 1m) dBu 122dB SPL
Maximaal ingangsniveau (3.5mm) -20dBV
Microfoonvoorversterker Gain 20dB
Equivalent geluidsniveau (A-gewogen) 22 dBA 22dBA 22dBA
Signaal-ruisverhouding 72 dB
Analoge ingangen 3.5mm vergrendelbare TRS (TX) 3.5mm TRS (lavalier microfoon ingang) 3.5mm TRS (lavalier microfoon ingang)
Analoge uitgangen 3.5mm TRRS (RX) 3.5mm TRS 3.5mm TRS USB-C
Transmissiebereik 260m (zichtlijn) 200m (zichtlijn) >100m (zichtlijn)
Digitale connectiviteit USB-C USB-C USB-C
Bitdiepte 32-bit 24-bit 24-bit
Sampleregeling 48 kHz 48 kHz
Besturingssysteemvereisten macOS 10.15 en hoger
Windows 10 en hoger
iOS 14 en hoger
Android 11 en hoger
macOS 10.11 en hoger
Windows 10 en hoger
macOS 10.15 en hoger
Windows 10 en hoger
iOS 14 en hoger
Android 11 en hoger
Vereisten voor voeding Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij, opgeladen via USB-C (5V, 0.4A) Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij, opgeladen via USB-C (5V, 0.3A) Ingebouwde oplaadbare lithium-ionbatterij, opgeladen via USB-C (5V, 0.4A)
Bedrijfstijd Tot 7 uur Tot 7 uur Tot 7 uur
Akoestische en elektrische specificaties (laadcase)
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Batterijcapaciteit 4200 mAH 4200 mAH n.v.t.
Vereisten voor voeding 5V/3A via USB-C 5V/3A via USB-C n.v.t.
Oplaadtijd 2.5 uur ~2 uur n.v.t.
Oplaadstroom 2A (maximaal) 3A (max) n.v.t.
Totale opladingen (TX's en RX) 2 volledige opladingen 2 volledige opladingen n.v.t.
Configuratie 1x RX
2x TX
1x RX
2x TX
n.v.t.
Verbindingstype USB-C (SuperSpeed USB-C-kabel vereist voor optimale gegevensoverdrachtsnelheden) USB-C n.v.t.
Mechanische specificaties
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Gewicht (gram)
Zender (TX) 35gr 30gr 32gr
Ontvanger (RX) 36gr 32gr 32gr
Laadcase 177gr 175gr
Totaal 284gr 270gr
Afmetingen (millimeters)
Zender (TX) 46,5mm (B)
44mm (L)
20mm (H)
45,3mm (B)
44mm (L)
18,3mm (H)
45,3mm (B)
44mm (L)
18,3mm (H)
Ontvanger (RX) 46,5mm (B)
44mm (L)
20mm (H)
45,5mm (B)
44mm (L)
18,3mm (H)
45,3mm (B)
44mm (L)
18,3mm (H)
Laadcase 101mm (B)
82mm (L)
70mm (D)
98mm (B)
78mm (L)
71mm (D)
Compatibele RØDE-accessoires
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Lavalier GO
RØDELink Lav
Lichte headsetmicrofoon (HS2)
Lavalier II
Interview GO
MagClip GO
FlexClip GO
Furry windscherm
Dubbele Cold Shoe Mount (DCS-1)
3.5mm TRS naar TRS-kabel (SC2)
3.5mm TRS naar TRRS-adapter (SC4)
3.5mm TRS naar TRS-kabel, geheugenkabel (SC5) n/a n/a
3.5mm TRRS naar TRS-kabel (SC7)
3.5mm TRS Splitter-kabel (SC11)
USB-C naar Lightning, 30cm (SC15)
USB-C naar C, 30cm (SC16)
USB-C naar C, 1.5m (SC17)
USB-C naar USB-A, 1.5m (SC18)
USB-C naar Lightning, 1.5m (SC19)
USB-C naar USB-A (SC20)
USB-C naar Lightning, 30cm (SC21)
USB-C naar C, 30cm (SC22)
SuperSpeed USB-C-kabel, 2m (SC27)
SuperSpeed USB-C naar C (SC34) n/a n/a
Draagtas n/a
Laadcase (PRO) (GO II)
Accessoire-etui n/a n/a
Compatibele RØDE-software
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
RØDE Central
RØDE Connect
UNIFY (processing niet beschikbaar)
RØDE Central Mobile
RØDE Reporter
RØDE Capture
Wat zit er in de doos
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Dual
Wireless ME
Single
Ontvanger (RX) 1 1 1 1
Zender (TX) 2 2 2 1
Lavalier II 2 (met accessoires)
MagClip GO 2
Furry windshield 3 3 3 2
3.5mm TRS naar TRS-kabel (SC2) 1 1 1
3.5mm TRS naar TRS-kabel, met geheugenkabel (SC5) 1
3.5mm TRRS naar TRS-kabel (SC7) 1 1
USB-C naar USB-A (SC20) 3
USB-C naar Lightning, 30cm (SC21) 1 1 1
USB-C naar C, 30cm (SC22) 1 2 1
SuperSpeed USB-C naar C (SC34) 1
Opbergtas 1 1 1
Oplaadkoffer 1
Accessoirekoffer 1
Productinformatie
  Wireless PRO Wireless GO II Wireless ME
Dual
Wireless ME
Single
EAN 0698813010943 0698813007110 nnb. 0698813009916
MSRP € 399,00 € 299,00 € 269,00 € 149,00
De totale prijs voor een compleet pakket zoals de Wireless PRO, inclusief 1 x RX, 2 x TX, 2 x Lavalier en een oplaadkoffer indien beschikbaar.
Basis prijs € 399,00 € 255,00 € 269,00 € 139,00
Oplaadkoffer € 0,00 € 89,00
Wireless ME TX € 0,00 € 109,00
Lavalier II (x 2) € 0,00 p/s € 119,00 p/s € 119,00 p/s € 119,00
MagClip GO (x 2) € 0,00 p/s € 23,95 p/s € 23,95 p/s € 23,95
Totale prijs € 399,00 € 629,90 € 554,90 € 533,90

 

Prijsvergelijking

Wireless PRO

Het Wireless PRO-systeem is concurrerend geprijsd voor zijn geavanceerde functies en wordt doorgaans verkocht voor € 399,-.
Dit is compleet met een lader case en 2 Lavalier II microfoons.

Wireless GO II

Met uitzonderlijke waarde voor zijn compacte ontwerp en veelzijdigheid, wordt de Wireless GO II aangeboden voor € 299,-.
Wil je een compleet systeem met lader case en 2 Lavalier microfoons en MagClip GO's, dan kom je in totaal op € 629,90.

Wireless ME

Dankzij zijn verwisselbare microfooncapsules en gebruiksgemak heeft de Wireless ME een betaalbare prijs van € 269,-.
Voor de Wireless ME is er geen lader case, maar je kan wel 2 Lavalier microfoons en MagClip GO's toevoegen voor een totaal van € 554.90.

Wil je een compleet dual systeem met lavelier microfoons dan bied de nieuwe Wireless PRO de meeste waarde voor je geld, en het is in totaal ook nog de voordeligste van de drie opties.

 

Veelgestelde vragen over het RØDE Wireless systeem

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen de Wireless PRO en Wireless GO II?
De Wireless PRO is gericht op professioneel gebruik met geavanceerde functies zoals een dual-channel ontvanger en een langere batterijduur, terwijl de Wireless GO II compactheid en gemak prioriteert.
Welk systeem is het beste voor buitenopnamen?
Zowel de Wireless PRO als de Wireless GO II zijn geschikt voor buitenopnamen vanwege hun robuuste constructie en betrouwbare prestaties in verschillende omgevingen.
Kan ik de Wireless ME gebruiken voor muziekoptredens?
Ja, de Wireless ME is veelzijdig genoeg om hoogwaardig geluid vast te leggen voor muziekoptredens, met verwisselbare microfooncapsules om aan verschillende opnamebehoeften te voldoen.
Zijn er extra accessoires die ik apart moet kopen?
Afhankelijk van uw specifieke behoeften heeft u mogelijk extra accessoires nodig zoals microfoonstandaards of verlengkabels, die apart worden verkocht.
Hoe kies ik het juiste systeem voor mijn behoeften?
Overweeg uw opnameomgeving, beoogd gebruik en budget bij het kiezen tussen de Wireless PRO, Wireless GO II en Wireless ME om ervoor te zorgen dat u de beste optie selecteert voor uw behoeften.
Kan ik het systeem uitbreiden met extra zenders of ontvangers?
Ja, alle drie de systemen bieden compatibiddteit met extra zenders of ontvangers, zodat u uw opstelddng indien nodig kunt uitbreiden.
Wat is het verschil tussen de Wireless ME en de Wireless GO II?
Het RØDE Wireless ME-microfoonsysteem heeft niet de mogelijkheid om op te nemen zoals de Wireless GO II, en de operationele afstand voor het ME-systeem is korter op 100m zichtlijn versus 200m voor de GO II. In tegenstelling tot de Wireless GO II, heeft de ontvanger van de Wireless ME ook een microfoon. Hiermee kun je zowel de camerabedienaar als de persoon voor de camera opnemen op je camera of mobiele apparaat. Het is vooral handig voor interviews, documentaires en voice-overs.
Neemt de zender van de Wireless ME een back-up audiobestand op?
Het RØDE Wireless ME-microfoonsysteem heeft geen interne opnamemogelijkheden.
Ondersteunt de Wireless ME extra dasspeldmicrofoons?
Ja, de zender voor het RØDE Wireless ME-systeem heeft een 3,5mm-ingang die kan worden gebruikt om een externe dasspeldmicrofoon aan te sluiten.
Kan ik live streaming-interviews maken met de Wireless PRO?
Ja, het RØDE Wireless PRO-systeem kan worden gebruikt voor het opnemen van live interviews voor streaming.

 

Conclusie

Al met al vereist het bepalen van de beste prijs-kwaliteitverhouding in RØDE draadloze microfoonsystemen een zorgvuldige afweging van specificaties, inbegrepen accessoires en prijsstelling. Of u nu professionele functies, compact ontwerp of veelzijdigheid op prijs stelt, er is een systeem dat aan uw behoeften voldoet. Door de Wireless PRO, Wireless GO II en Wireless ME te vergelijken en veelgestelde vragen te beantwoorden, kunt u een weloverwogen beslissing nemen en uw audioregistratie-ervaring naar een hoger niveau tillen.