Instamic Pro PLUS C in combinatie met de GoPro HERO12 Black

Als je op zoek bent naar een manier om je videografie naar een hoger niveau te tillen, dan is de combinatie van de Instamic Pro PLUS C en de GoPro HERO12 Black precies wat je nodig hebt. Deze twee apparaten vormen samen een krachtig duo dat je video-opnames niet alleen visueel, maar ook auditief aanzienlijk verbetert. In dit artikel gaan we dieper in op waarom deze combinatie zo effectief is, hoe je ze optimaal kunt gebruiken, en welke voordelen ze bieden.

Overzicht van Instamic Pro PLUS C

Fabikant: Instamic
Prijs: € 219,-1

Specificaties

De Instamic Pro PLUS C is een draadloze, draagbare microfoon die speciaal is ontworpen voor gebruik in diverse opnameomgevingen. Hij heeft een frequentiebereik van 20 Hz tot 20 kHz en ondersteunt zowel mono als stereogeluid. Met een batterijduur van maximaal 10 uur en een geheugen van 8GB is de Instamic Pro PLUS C een betrouwbare keuze voor lange opnamesessies.

Functies

 • Waterdicht en schokbestendig: Ideaal voor gebruik in ruwe omgevingen.
 • Bluetooth-connectiviteit: Voor draadloze bediening en synchronisatie.
 • Multifunctionele opnamemodi: Inclusief mono, stereo, en ambisonic audio-opnames.
Instamic Pro PLUS C: draagbaar, draadloos en waterdicht

Voordelen voor videografie

Een van de grootste voordelen van de Instamic Pro PLUS C is de uitstekende geluidskwaliteit. Of je nu binnen of buiten opneemt, deze microfoon levert helder en professioneel geluid dat je video's naar een hoger niveau tilt, en dat allemaal zonder draden en waterbestendig.

Overzicht van GoPro HERO12 Black

Fabikant: GoPro
Prijs: € 349,-1

Specificaties

De GoPro HERO12 Black is een van de meest geavanceerde action cameras op de markt. Hij beschikt over een 23.6MP sensor en kan video's opnemen in 5.3K resolutie met 60 frames per seconde. Met een verbeterde beeldstabilisatie en een waterdichte behuizing tot 10 meter diep, is de HERO12 Black perfect voor elk avontuur.

Functies

 • Waterdicht en schokbestendig: Ideaal voor gebruik in ruwe omgevingen.
 • Bluetooth-connectiviteit: Draadloos verbinden van o.a. afstandbediening, microfoon en oordopjes.
 • HyperSmooth 6.0: Geavanceerde beeldstabilisatie voor vloeiende opnames.

Voordelen voor videografie

De GoPro HERO12 Black is niet alleen robuust en veelzijdig, maar biedt ook een uitzonderlijke videokwaliteit. Dankzij de hoge resolutie en geavanceerde stabilisatietechnologie kun je altijd rekenen op scherpe en stabiele beelden.

Voordelen van de combinatie

Verbeterde geluidskwaliteit

Een van de grootste uitdagingen bij het gebruik van action cameras zoals de GoPro is de geluidskwaliteit. De ingebouwde microfoon kan vaak niet concurreren met de omgevingsgeluiden. De Instamic Pro PLUS C lost dit probleem op door superieur geluid te leveren dat synchroon loopt met je video-opnames.

Flexibiliteit in opname

Met deze combinatie heb je de flexibiliteit om in diverse omgevingen op te nemen zonder in te boeten aan geluids of beeldkwaliteit. Of je nu een vlogger bent die binnen opneemt of een avonturier die buiten zijn grenzen verkent, deze combinatie past zich aan je behoeften aan.

Draagbaarheid en gebruiksgemak

Beide apparaten zijn compact en lichtgewicht, waardoor ze gemakkelijk mee te nemen zijn. Bovendien is de installatie en het gebruik ervan eenvoudig, zelfs voor beginners.

Installatie en Configuratie

Instamic Pro PLUS C instellen

 1. Opladen: Zorg ervoor dat de microfoon volledig is opgeladen.
 2. Bluetooth-verbinding: Verbind de microfoon met je smartphone of camera via Bluetooth.
 3. Opnamemodus kiezen: Selecteer de gewenste opnamemodus (mono, stereo, ambisonic).

GoPro HERO12 Black instellen

 1. Opladen: Zorg ervoor dat de camera volledig is opgeladen.
 2. Bluetooth-verbinding: Verbind de camera met de Instamic Pro PLUS C via Bluetooth.
 3. Instellingen configureren: Pas de video-instellingen aan op basis van je opnamebehoeften (resolutie, frame rate, enz.).
 4. Mount bevestigen: Bevestig de camera aan een geschikte mount voor stabiele opnames.

Synchronisatie van audio en video

Het synchroniseren van audio en video is cruciaal voor een professioneel eindresultaat. Is de Instamic Pro PLUS C verbonden met de GoPro HERO12 Black dan zal de geluidsopname in de video zitten. Gebruik software zoals Adobe Premiere Pro of Final Cut Pro als je de audio van de Instamic Pro PLUS C achteraf wil synchroniseren met de video van de GoPro HERO12 Black.

PRO TIP!
Zet RAW audio aan bij je video instellingen in de GoPro HERO12, zo krijg je het geluid van de GoPro zelf als van de Instamic Pro PLUS C als 4 losse audio tracks in een .WAV audio file. Deze kan je dan achteraf gebruiken om te kiezen welke sound track je wilt horen.

Gebruiksscenario's

Vloggen

Voor vloggers biedt deze combinatie een uitstekende oplossing voor zowel beeld als geluidskwaliteit. De draagbaarheid en eenvoud van beide apparaten maken het ideaal voor dagelijks gebruik.

Buitenopnames

Dankzij de water en schokbestendige eigenschappen van zowel de Instamic Pro PLUS C als de GoPro HERO12 Black, kun je ze zonder zorgen in ruwe buitenomgevingen gebruiken.

Professionele videografie

Voor professionele videografen die op zoek zijn naar hoogwaardige apparatuur die gemakkelijk te gebruiken is, biedt deze combinatie de perfecte balans tussen kwaliteit en gemak.

Tips voor het beste resultaat

Beste instellingen voor audio

 • Gebruik de windkap: Dit helpt om windruis te minimaliseren tijdens buitenopnames.
 • Pas de gain aan: Zorg ervoor dat de geluidsniveaus correct zijn ingesteld om vervorming te voorkomen.

Beste instellingen voor video

 • Resolutie en frame rate: Voor de beste kwaliteit, gebruik 5.3K resolutie bij 60 fps.
 • Beeldstabilisatie: Schakel HyperSmooth 6.0 in voor stabiele opnames.

Belichting en omgevingsgeluid beheren

 • Belichting: Gebruik natuurlijke lichtbronnen of draagbare lampen voor de beste belichting.
 • Omgevingsgeluid: Probeer op rustige locaties op te nemen of gebruik een geluidsscherm om storende geluiden te blokkeren.

Waarom deze combinatie de beste keuze is

Deze combinatie biedt een ongeëvenaarde balans tussen geluids en beeldkwaliteit, gebruiksgemak, en veelzijdigheid, wat het een uitstekende keuze maakt voor zowel amateurs als professionals.

Gebruikerservaringen

Recensies van professionals

Veel professionals prijzen de combinatie van de Instamic Pro PLUS C en de GoPro HERO12 Black om hun betrouwbaarheid en kwaliteit. Ze waarderen vooral de verbeterde geluidskwaliteit en de robuuste prestaties in verschillende opnameomstandigheden.

Recensies van amateurs

Amateurvideografen waarderen het gebruiksgemak en de draagbaarheid van deze combinatie. Ze vinden het een uitstekende investering voor het verbeteren van hun video-opnames zonder te veel technische kennis nodig te hebben.

Waar kan ik deze producten kopen?

Je kunt de Instamic Pro PLUS C alleen online kopen bij Instamic. De GoPro HERO12 Black kopen bij GoPro zelf en grote elektronicawinkels en online retailers zoals Bol.com, Coolblue, en Amazon.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de belangrijkste voordelen van de Instamic Pro PLUS C?
De belangrijkste voordelen zijn de uitstekende geluidskwaliteit, de veelzijdige opnamemodi, en de draadloze connectiviteit.
Hoe synchroniseer ik audio en video met deze combinatie?
Is de Instamic Pro PLUS C met bluetooth verbonden aan de GoPro HERO12 Black, dan zit het geluid al in de video.
Is deze combinatie geschikt voor beginners?
Ja, zowel de Instamic Pro PLUS C als de GoPro HERO12 Black zijn gebruiksvriendelijk en geschikt voor beginners.
Wat zijn de alternatieven voor deze combinatie?
Alternatieven zijn bijvoorbeeld andere draadloze microfoons zoals de Rode Wireless serie, al is deze niet waterdicht en andere action cameras zoals de DJI Osmo Action.
Is er een waterdichte bluetooth microfoon voor de GoPro camera?
De Instamic Pro PLUS C is tot 1 meter waterdicht en kan draadloos middels bluetooth aan de GoPro HERO12 Black worden verbonden.

Conclusie

De combinatie van de Instamic Pro PLUS C en de GoPro HERO12 Black is een uitstekende keuze voor iedereen die op zoek is naar hoogwaardige video en geluidsopnames. Of je nu een amateur of een professional bent, deze apparaten bieden de flexibiliteit, draagbaarheid en kwaliteit die je nodig hebt om je videografie te verbeteren. Investeren in deze combinatie is een stap vooruit naar professioneel ogende en klinkende video's.

Footnotes

1
Prijs op het moment van schrijven.