GoPro Bescherming
© GOPRO, Inc.

GoPro Bescherming

Een GoPro camera is al redelijk robust en waterdicht. Toch wil je soms wat extra bescherming tegen water, vallen of steenslag. Extra externe bescherming kan in iedergeval nooit kwaad. Hier een overzicht van de mogelijkheden.

Een GoPro camera is al redelijk robust en waterdicht. Toch wil je soms wat extra bescherming tegen water, vallen of steenslag. Extra externe bescherming kan in iedergeval nooit kwaad. Hier een overzicht van de mogelijkheden.

Voor de GoPro HERO9 zijn niet zoveel opties, GoPro HERO9 Black bescherming.

GoPro HERO8 Black bescherming

In tegenstelling tot de vorige 3 HERO Black camera's kan bij de GoPro HERO8 Black het voorste lens element niet worden vervangen als deze beschadigd is. Het is dus heel verstandig om wat voorzorgsmaatregelen te nemen als je met je GoPro gaat filmen. Voor de HERO8 Black zijn er 3 (officiele) opties. We lopen ze even door.

Tempered Glass Lens + Screen Protectors

AJPTC-001 De meest eenvoudige, en minste, bescherming zijn de lens en screen protectors van GoPro. Deze plak je eenvoudig op je scherm en je lens en geven basis bescherming tegen krasjes. Een bijkomend voordeel van de lens protector is dat deze net als Xclear waterafstotend werken.

Bij GoPro zelf ben je hier nog geen €20 voor kwijt, net niet. Deze set bestaat dan uit 2 lens en 2 screen protectors.

Zoals je hieronder kan zien heeft het mijn scherm goed beschermd bij een valpartij van m'n zoontje van 4. In eerste instantie schrok ik wel maar toen ik beter keek leek het alleen de screen protector te zijn. Bij thuiskomst de screen protector verwijderd en bleek het scherm zelf onbeschadigd. Meteen een nieuwe erop geplakt en een nieuw setje in m'n winkelwagen gegooid samen met een Protective Housing. Gaat me niet nog een keer gebeuren.

Tempered Glass Screen Protector
Tempered Glass Screen Protector
Tempered Glass Screen Protector

GoPro € 19.99

LET OP: Op bol.com vind je ook setjes van Telesin voor €10-€14, het lijkt goedkoop maar dit zijn setjes met 1 lens en 1 screen protector. Initiele aanschaf is minder maar uiteindelijk duurder.

Rollcage

AJFRC-001 De Rollcage is een siliconen beschermhoes voor je GoPro HERO8 Black met een verwisselbare lens beschermer. Ook heeft PolarPro voor de Rollcage een set ND filters zodat je mooie filmische video's kan maken. Deze bevestig je net als de beschermlens aan de siliconen hoes.
De Rollcage met lens beschermer is vooral handig als je de camera op je fiets, motor of auto, vlak boven de grond monteert waar de camera steenslag schade kan oplopen. Voor € 14.99 heb je weer 2 nieuwe Corning® Gorilla® Glass lens beschermers.

De Rollcage bied vele malen meer bescherming dan de lens en screen protector set, en dat voor maar € 5,- meer.

GoPro € 24.99

Protective Housing

AJDIV-001 De Protective Housing bied maximale bescherming voor je HERO8 Black. Deze waterdichte behuizing is waterdicht tot wel 60 meter en bied maximale bescherming tegen vallen en stoten. Het ontwerp van de lens doet lijken op die van de HERO3/4 en lijkt dus verwisselbaal al heb ik dat reserve onderdeel nog niet gevonden. De GoPro HERO8 Black Protective Housing wordt geleverd met een gesloten en een Skeleton backdoor voor betere geluids registratie als je niet aan het duiken bent maar je de camera bijvoorbeeld zoals de foto boven deze post onder de auto hebt hangen tijdens het off-road rijden.

Waren de behuizingen van de vorige modellen nog best prijzig, deze valt dan best mee.

GoPro € 49.99
Amazon € 49.99

 

GoPro MAX bescherming

De GoPro MAX is met z'n twee uitstekende lenzen wel gevoelig voor beschadigingen. GoPro heeft alleen niet veel anders dan beschermlenzen. Er zijn wel third party accessoire makers die behuizingen voor de GoPro MAX maken.

GoPro MAX Replacement Protective Lenses

AAPTC-001 GoPro heeft vervangende beschermlenzen voor als de meegeleverde lenzen beschadigd zijn geraakt. Voor maar € 19.99 krijg je 4 nieuwe beschermlenzen.

GoPro € 19.99
Amazon € 17.28
bol.com € 17.28
Coolblue € 21.99

 

GoPro HERO7/6/5 Black bescherming

AAPTC-001 Wil je je GoPro HERO7/6/5 Black of HERO (2018) beschermen dan zijn er niet heel veel opties. De meegeleverde The Frame om je camera te mounten bied basis val bescherming rondom de camera maar het scherm en de lens zijn niet beschermd. Voor het frame is een set met screen protectors en transparante dichte deur beschikbaar om je schermen te beschermen. De beschermende lens is bij deze camera's te verwisselen dus het risico om blijvende schade is beperkt.

CameraNu € 19.95
Coolblue € 26.99

Super Suit

AADIV-001 Wil je maximale bescherming voor je GoPro HERO7/6/5 Black of HERO (2018) dan moet je de Super Suit hebben. Met deze volledig dichte behuizing duik je zorgeloos naar een diepte van 60m. Hij wordt geleverd met 3 verschillende backdoors, één om mee te duiken, een touch backdoor en Skeleton backdoor voor snorkelen of boven water.

Helaas is deze zoals hierboven al vermeld wat aan de prijs maar her en der worden ze opgeruimd dus houd deze pagina in de gate voor de laagste prijzen.

GoPro € 64.99
bol.com € 49.00

De Protective Lens Replacement voor de GoPro HERO7 Black kost net geen € 20.

GoPro HERO7 Silver/White bescherming

De GoPro HERO7 Silver en GoPro HERO7 White hebben net als de GoPro HERO8 Black geen verwisselbare beschermlens, krijg je hier een kras op dan kan je in principe je camera weggooien, of inruilen voor korting op een nieuwe.
Of je beschermt hem en zorgt dat hij wat langer mee gaat, hier wat opties.

Protective Housing

ABDIV-001 De Protective Housing bied maximale bescherming voor je HERO7 Silver en White. Deze behuizing is in tegenstelling tot die van de HERO8 Black waterdicht tot 40 meter maar bied de zelfde maximale bescherming tegen vallen en stoten. De lens is van de behuizing is niet vervangbaar. De GoPro HERO7 Silver/White Protective Housing wordt geleverd met een gesloten en een Skeleton backdoor voor beter geluid. Met de Skeleton backdoor is de hij niet meer waterdicht tot 40m maar de maximale 10m van de camera.

GoPro € 49.99
Amazon € 41.18

Media

GoPro: How To - Go Underwater © GOPRO, Inc.B&W Type 4000 Outdoorkoffer voor GoPro

GoPro Tips

Het is in het begin heel verleidelijk om allerlei accessoires te kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Koop daarom als eerste een GoPro 3-Way 2.0, deze is heel divers inzetbaar en breid daarna uit met spullen die je echt mist.

VEGAS 20