GoPro HERO9 bescherming
© GoPro, Inc. | Xclear

GoPro HERO9 bescherming

De GoPro HERO9 Black is al redelijk robust en waterdicht. Toch wil je soms wat extra bescherming tegen water, vallen of steenslag ondanks dat de lens te vervangen is. Er zijn niet heel veel opties, maar hieronder in iedergeval een overzicht van wat wel kan.

GoPro HERO9 Black bescherming

De GoPro HERO9 Black heeft gelukkig weer een voorste lens element vervangen vervangen kan worden als deze beschadigd is, toch is verkomen beter dan genezen. Niet alleen de lens is kwetsbaar maar ook de twee LCD schermen.

Xclear Glass Lens + Screen Protectors

XclearEen lens-/screen protector is wel het minimale wat je nodig hebt zoals je in mijn GoPro Bescherming post kan zien. Had ik die niet op m'n HERO8 zitten dan kon ik een nieuwe kopen.

GoPro heeft zelf geen lens-/screen protectors maar Xclear maakt al jaren water afstotende lens beschermers voor GoPro en andere camera's en zo ook voor de GoPro HERO9 Black. Deze plak je eenvoudig op je scherm en je lens en schermen en geven basis bescherming tegen krasjes. Een bijkomend voordeel van de lens protector is dat deze water-/modder-/olie/sneeuwafstotend werken.

Deze kosten voor de HERO9 Black €21. Deze set bestaat dan uit 1 lens en 2 screen protectors voor de twee schermen.

Xclear € 21.00

Protective Housing

ADDIV-001 De Protective Housing bied maximale bescherming voor je HERO8 Black. Deze waterdichte behuizing is waterdicht tot wel 60 meter en bied maximale bescherming tegen vallen en stoten. Het ontwerp van de lens doet lijken op die van de HERO3/4 en lijkt dus verwisselbaal al heb ik dat reserve onderdeel nog niet gevonden. De GoPro HERO8 Black Protective Housing wordt geleverd met een gesloten en een Skeleton backdoor voor betere geluids registratie als je niet aan het duiken bent maar je de camera bijvoorbeeld zoals de foto boven deze post onder de auto hebt hangen tijdens het off-road rijden.

Waren de behuizingen van de vorige modellen nog best prijzig, deze valt dan best mee.

GoPro € 49.99
Amazon € 52.36

 GoPro Tips

Slowmotion is natuurlijk een heel fraai effect maar, houd er rekening mee dat een hoge frame rate (fps) veel meer licht vereist dan op normale snelheid (24/25 fps) filmen.