GoPro tips voor beginners

In deze blog probeer ik wat uitleg te geven over het basis gebruik van een GoPro camera. Hoe pak je hem uit zonder de doos te slopen, het updaten van de camera, instellingen, welke accessoires zijn handig en waar je hem allemaal voor kunt gebruiken.

Ben je je aan het orienteren welke GoPro te kopen dan zijn dit een aantal handige berichten.

Ben je opzoek naar een geheugenkaart voor je GoPro of de beste instellingen zie dan een van de onderstaande berichten.

Unboxing your GoPro

Dus je hebt net een GoPro gekocht en denkt, wat nu? Hoe krijg ik die verpakking open? Het is eigenlijk heel simpel. Links en rechts zitten 2 ronde plakkers die de doos aan het plastic vast maken, trek deze voorzichtig los en je kunt de kartonen omdoos eraf schuiven. Vervolgens haal je de tape die de plastic deksel en de doos verbind rustig los. Nu kun je de camera van het voetje schuiven en eventueel de meegeleverde afstandsbediening los halen.

De plastic bovenkant is geen accessoire maar kan toch handig zijn dus gooi niks weg. Haal de accu, USB-kabel en eventueel de remote USB-kabel uit de verpakking.

Haal de GoPro uit de behuizing, verwijder de achterkant en plaats de accu met de contactpuntjes links boven. Verwijder het klepje aan ze zijkant die over de poorten zit. Sluit nu de USB-kabel aan en sluit ook de remote op zijn USB-kabel aan en laad ze beide goed op.


Software update

Op de camera staat meestal nog software versie 1.1.0, inmiddels is 2.0.0 uit die vele verbeteringen met zich mee brengt. Het is belangrijk om zo snel mogelijk de software op de camera te updaten naar de nieuwste versie. Dit kan middels een microSDHC kaartje via de computer of via de GoPro App op de smartphone of tablet. Persoonlijk vind ik dit de makkelijkste mannier en ook de mannier die het beste werkt.

  • Installeer de GoPro App vanuit Google Play of AppStore
    Download via Google Play Download via App Store Download via Windows Phone Store
  • Koppel de GoPro via Wi-Fi aan je smartphone of tablet, details hierover en het standaard wachtwoord staan in de handleiding.
  • Nu vraagt de App de eerste keer of je een nieuwe naam en wachtwoord wilt opgeven, verzin een omschrijvende naam bijv. Mijn-GoPro3pBlack_1 en een sterk wachtwoord.

De connectie met de camera word verbroken, verbind dan weer met uw Wi-Fi netwerk voor de volgende stappen.

  • Stel in de settings van de App in dat de App de GoPro camera automatisch mag updaten. Dit staat vaak al aan dus even uit zetten en weer aanzetten om een update controle te forceren. Wacht dan even, controleer ondertussen of de accu van de camera nog 3 streepjes accu heeft terwijl de App de camera update download.
GoPro | App Settings
GoPro App | App Settings
  • Verbind de GoPro weer via Wi-Fi met de niewue naam en je ziet rechts bovenin een update icoontje, klik hier op en volg de instructies om de camera te updaten.

Dit was het eerste begin van starten met je nieuwe GoPro action camera. In de volgende blogs meer details over instellingen, best practices, accessoires, etc. Als er meer blogs bij komen dan worden deze op deze pagina ook toegevoegd.

Heb je liever iets tastbaars kijk dan eens naar het GoPro boek vol handige tips voor de beginner en gevorderde GoPro gebruiker.