GoPro muziek

Je hoefd je GoPro niet alleen mee te nemen als je gaat parachute springen, bungee jumpen, snowboarden, driften, etc. Het kan ook leuk zijn om hem mee te nemen om een jam sessie van je band vast te leggen.

Iets wat ik niet vaak doe maar inmiddels wel aantal keer heb gedaan is me GoPro gebruiken om een muziek evenement vast te leggen. In deze blog zal ik wat meer van de opstellingen en instellingen laten zien die gebruikt zijn.

Maart 2015 heb ik voor het eerst m'n GoPro gebruikt om muziek optredens vast te leggen op foto en film. Hiervoor heb ik een Jaws: Flex Clamp aangeschaft en die is eigenlijk ook alleen gebruikt die week. Op een gitaar was de combinatie met bijbehorende Gooseneck wat zwaar dus heb ik gebruik gemaakt van de losse armpjes die bij verschillende andere accessoires zaten.

In Maart 2016 ook de The Jam gekocht, een verstelbare muziek mount. Hier zit bijvoorbeeld ook een mogelijkheid bij om ze direct op een tom te monteren zoals tom microfoon.

Ook dit jaar weer gebruik gemaakt van m'n GoPro camera's alleen niet heel veel uiteindelijk. In praktijk is het gewoon lastig om in de zaal foto's maken en tegelijk de GoPro op verschillende instrumenten te monteren tussendoor. Hier ga ik volgend jaar even een dag van de optredens voor pakken om dedicated die dag met de GoPro camera's delen vast te leggen.

Het uitgebreide artikel is nog in de maak.