Handleiding voor TimeWarp 3.0: Snelheid aanpassen en bewerken van video's

Deze handleiding is bedoeld om je te helpen bij het begrijpen van TimeWarp 3.0 en het bewerken van TimeWarp 3.0-video's. Het zal een stapsgewijze handleiding bieden over hoe je de snelheid in TimeWarp 3.0 kunt aanpassen en geeft enkele tips en trucs voor het bewerken van TimeWarp-video's.

TimeWarp 3.0 is een populaire functie die beschikbaar is op GoPro-camera's, waarmee je time-lapse-video's kan maken met variabele snelheden. Deze krachtige functie biedt je talloze mogelijkheden om creatieve en indrukwekkende video's te maken van je favoriete activiteiten en avonturen. In deze handleiding worden de basisbeginselen van TimeWarp 3.0 uitgelegd, evenals enkele handige tips en trucs om je TimeWarp-video's naar een hoger niveau te tillen en nog meer impact te creëren. Lees verder om te leren hoe je deze functie kan gebruiken om fantastische video's te maken!

Inhoud

Wat is TimeWarp 3.0?

TimeWarp 3.0 is een functie in de GoPro-camera waarmee gebruikers indrukwekkende time-lapse-video's kunnen maken met behulp van verschillende snelheidsinstellingen. De functie maakt het ook mogelijk om de snelheid van bepaalde delen van de video te veranderen, wat resulteert in vloeiende overgangen tussen snelheidsniveaus.

Snelheid aanpassen in TimeWarp 3.0

 • Selecteer de TimeWarp 3.0-functie op uw GoPro-camera.
 • Kies de gewenste snelheid voor uw video. U kunt kiezen uit verschillende snelheden, variërend van 2x tot 30x.
 • Druk op de opnameknop om de opname te starten en druk opnieuw om te stoppen.
 • Als u de snelheid in een bepaald deel van de video wilt aanpassen, pauzeert u de video en veegt u omhoog op het scherm.
 • Selecteer het gedeelte van de video waarin u de snelheid wilt aanpassen en kies de gewenste snelheid.
 • Druk op de afspeelknop om het resultaat te bekijken.

 

Tips en trucs voor het bewerken van TimeWarp 3.0-video's

 • Gebruik muziek om de sfeer van uw video's te versterken. Een goed gekozen nummer kan helpen om uw video's levendiger te maken en emotie op te roepen.
 • Gebruik de functie 'keyframes' in uw videobewerkingssoftware om de snelheid van uw TimeWarp 3.0-video's te regelen. Hiermee kunt u specifieke delen van de video selecteren en de snelheid van die delen aanpassen voor een nog beter resultaat.
 • Speel met verschillende snelheden en stijlen om te zien wat het beste werkt voor uw video. Probeer bijvoorbeeld het versnellen van de ene scène en het vertragen van een andere om een dramatisch effect te creëren.
 • Overweeg het gebruik van overgangen tussen verschillende snelheden om de overgangen tussen de scènes in uw TimeWarp 3.0-video's vloeiender te maken. Er zijn tal van overgangen beschikbaar in videobewerkingssoftware, zoals crossfades en fades-to-black.

TimeWarp-video snelheden en tijden

Gebruik deze tabel om de lengte van uw video's te schatten:

Snelheid Film tijd Video lengte
2x 1 minute 30 seconds
5x 1 minute 10 seconds
10x 5 minutes 30 seconds
15x 5 minutes 20 seconds
30x 5 minutes 10 seconds

Welke instellingen moet je gebruiken voor een specifieke activiteit?

Hier zijn enkele dingen om over na te denken

 • Hoeveel stabilisatie is nodig?
 • Hoe lang zal je bezig zijn met de activiteit?
 • Hoe lang wil je dat de video duurt?
 • 10x is de standaardinstelling omdat deze de beste resultaten zal bieden voor een breder scala aan gebruiksgevallen.
Snelheid Activiteit
2x-5x Een panoramische route rijden
10x Wandelen en ontdekken
15x-30x Hardlopen en mountainbiken in de natuur

Bij het opnemen kunt u op het Real Time-pictogram-pictogram tikken en begint de camera met het opnemen van een video met 30fps. Het Real Time-pictogram actief-pictogram wordt blauw. Om Real Time te stoppen, tikt u op het blauwe Real Time-pictogram actief-pictogram en keert de camera terug naar TimeWarp. Tijdens Real Time wordt er geen audio opgenomen.

 

PRO TIPS

 • Voor de beste resultaten, probeer snelheden van 10x en hoger wanneer u beelden maakt die mogelijk schokkerig kunnen worden.
 • Een hogere snelheid zal vaak voor een betere stabilisatie zorgen omdat er meer frames zijn om uit te kiezen voor TimeWarp.
 • Inzoomen kan helpen bij stabilisatie.

Conclusie

TimeWarp 3.0 is een krachtige functie die gebruikers in staat stelt om creatieve en indrukwekkende time-lapse-video's te maken met verschillende snelheidsinstellingen. Door de snelheid aan te passen en slim gebruik te maken van videobewerkingstechnieken zoals het toevoegen van muziek en het gebruik van overgangen, kunnen gebruikers hun TimeWarp 3.0-video's naar een hoger niveau tillen en nog meer impact creëren. Hopelijk heeft deze handleiding geholpen om de basisbeginselen van TimeWarp 3.0 te begrijpen en enkele handige tips en trucs te leren om de mogelijkheden van deze functie ten volle te benutten. Veel succes bij het maken en bewerken van uw eigen TimeWarp 3.0-video's!