GoPro Labs Update

Nu GoPro Labs bijna 1 jaar oud is krijg het zijn eerste upgrade om o.a. de HERO9 Black te ondersteunen en nieuwe functies toe te voegen. Lees hier wat je allemaal met de GoPro Labs firmware kan doen.

GoPro Labs is bijna 1 jaar oud en krijgt zijn eerste grote upgrade om de HERO9 Black, HERO7 Black en GoPro MAX te verwelkomen en zich bij HERO8 Black te voegen op de lijst met GoPro-camera's die door het platform worden ondersteund, naast een aantal nieuwe, innovatieve functies.

GoPro Labs werd gelanceerd met de bedoeling GoPro-goeroes, supergebruikers en vooruitstrevende denkers uit te nodigen om enkele van de experimentele functies te ervaren die door onze topingenieurs zijn ontwikkeld. Deze functies omvatten QR-code gestuurde opties die in mei 2020 op HERO8 Black zijn uitgebracht, waaronder bewegingsdetectie, wektimers, favoriete instellingen opslaan, camerapersonalisatie en meer, waarvan sommige officiële functies werden in HERO9 Black, die in de herfst van 2020 is gelanceerd.

Met de extra nieuwe functies die vandaag zijn gelanceerd, kunnen gebruikers de veelzijdigheid van GoPro-camera's nog verder vergroten en belangrijke feedback geven aan het GoPro-team om de uitkomst van mogelijke toekomstige updates te stimuleren. Nieuwe functies van GoPro Labs zijn onder meer:

  • Camerabewegingstriggers: maak gebruik van de versnellingsmeter en / of gyroscoop van de camera om de opname alleen te starten / stoppen wanneer de camera in beweging is, waardoor opslagruimte en batterij worden gespaard.
  • USB Power Triggers: Rust de GoPro uit om het vastleggen te starten / stoppen wanneer USB-stroom wordt gedetecteerd, waardoor USB-geactiveerde functies mogelijk zijn, zoals dienen als een dashcam.
  • Verbeteringen voor bewegingsdetectie: bewegingsdetectie wordt nu ondersteund in alle videomodi, inclusief 360 ° bewegingsdetectie op MAX, met verbeteringen in het gevoeligheidsbereik.
  • Vereenvoudigde live streaming QR-code: programmeer GoPro om live streaming te starten binnen enkele seconden nadat u bent verbonden met een aangewezen Wi-Fi-netwerk.
  • Modus met één instelling / één knop: Activeer een modus met één knop waarbij de operator alleen het vastleggen kan starten / stoppen, waardoor het onmogelijk wordt om per ongeluk van cameramodus te veranderen - ontworpen om kritieke gebeurtenissen vast te leggen.
  • Nieuwe belichtingsmodi: stel getimede belichtingsvergrendeling en minimale sluitertijdinstellingen in.
  • Nieuwe QR-codebediening: QR-codebediening ondersteund in 5K en HindSight-opname voor HERO9 Black.

Deze functies kunnen vandaag worden ontgrendeld op de HERO9 Black, HERO8 Black, HERO7 Black en GoPro MAX door de GoPro Labs-firmware te installeren die beschikbaar is op GoPro.com/Labs. De GoPro Labs-firmware bevat de huidige openbare firmwaremogelijkheden die geschikt zijn voor elk model, plus de reeks experimentele functies die hierboven zijn vermeld.

QR Control QR Control
De QR-codes kunnen op verschillende manieren worden gemaakt. Via de website, de mobile website en nu ook via een Android en Apple App.

QR Control (mobile) website

QRControl for Android QRControl for Android

Om wat meer over GoPro Labs te weten te komen, is hier een Q&A met GoPro Technical Fellow en meesterbrein achter GoPro Labs, David Newman.

: voor wie is GoPro Labs bedoeld?

Van experimentatoren en denkers tot natuurvideografen en FPV-piloten, GoPro Labs stelt gebruikers in staat om de veelzijdigheid van de GoPro-camera nog verder te vergroten.

Welke functies zijn er in deze update verbeterd?

Omdat GoPro Labs nu werkt met HERO9 Black, HERO8 Black, HERO7 Black en MAX, hebben we de bewegingsdetectiemogelijkheden op elkaar afgestemd om alle videomodi op alle camera's te ondersteunen en hebben we verbeteringen aangebracht in het gevoeligheidsbereik. Dit betekent dat 360° bewegingsdetectie wordt ondersteund op MAX, wat enorm zal zijn voor natuurvideografen.

Waar zullen gebruikers het meest enthousiast over zijn voor deze GoPro Labs-update?

Bewegingsdetectie op HERO9 Black en MAX.

Worden functies van de huidige openbare firmware voor HERO9 Black, HERO8 Black, HERO7 Black of MAX beïnvloed of onbruikbaar bij installatie van GoPro Labs?

Nee. De Labs-firmware is bedoeld om op dezelfde manier te werken als de belangrijkste productiefirmware.

Zullen er functies van de huidige openbare firmware voor HERO9 Black, HERO8 Black, HERO7 Black of MAX worden verbeterd na installatie van GoPro Labs?

HindSight met bewegingsdetectie is een magische ervaring. Voorheen miste de bewegingsdetectie mogelijk de eerste paar frames van de actie, waardoor je misschien de instelling voor een geweldige opname zou missen. Maar met HindSight slaat de GoPro automatisch alle actie op, inclusief alle benodigde pre-roll, zonder dat een gebruiker op de opnameknop hoeft te drukken.

Als je bijvoorbeeld zelf een skateboardtruc fotografeert, spring je van achteren over de camera. Dit alles wordt foutloos vastgelegd met GoPro Labs en HindSight op HERO9 Black.

Om dit te vieren organiseert GoPro Awards nu een GoPro Labs Challenge. Laat ons zien hoe je GoPro Labs gebruikt door je beste foto's in te dienen voor de Anything Awesome Challenge op GoPro.com/Awards. Selecteer bij het uploaden van je clip 'GoPro Labs' in het vervolgkeuzemenu voor de mogelijkheid om geldbeloningen te ontvangen of op de sociale kanalen van GoPro te verschijnen.

Ga naar GoPro.com/Labs om vandaag nog aan de slag te gaan met GoPro Labs.