GoPro wordt Official Action Camera Partner van Motorsport

GoPro wordt officiële actioncamerapartner van MotoGP, AMSOIL Championship Off-Road, Pro Motocross Championship, Formula DRIFT, Nitrocross en FIA Karting World Championship

's Werelds meest robuuste en veelzijdige camera levert opwindende on-board en trackside content voor toonaangevende motorsportseries

Vandaag kondigde GoPro nieuwe, exclusieve partnerschappen aan met verschillende toonaangevende motorsportseries, waaronder MotoGP™, AMSOIL® Championship Off-Road, Pro Motocross Championship, Formula DRIFT, Nitrocross en FIA Karting World Championship. Nu is GoPro de officiële monteerbare, draagbare actiecamera van deze indrukwekkende line-up van raceseries.

Fans krijgen nieuwe, frisse content en meeslepende ervaringen - van bochten en hoge snelheidsdriften tot driedubbele sprongen en geblokte vlaggen - alle actie vanuit perspectieven die alleen een robuuste, duurzame GoPro-camera kan vastleggen. Elke serie zal GoPro-content presenteren op hun sociale mediakanalen, in uitzendingen en gedurende het raceseizoen zullen fans en klanten de mogelijkheid hebben om ter plaatse op geselecteerde live-evenementen in contact te komen met GoPro.

Hoogtepunten van de nieuwe samenwerkingen zijn onder andere:

  • MotoGP: Het hoogtepunt van de motorsport op twee wielen. Fans krijgen nieuwe, ongelooflijk gedetailleerde perspectieven, waaronder een voorvertoning van elke baan met een multi-angle GoPro HERO12 Black aan boord, en GoPro zal titelsponsor zijn van een Grand Prix in 2024.
  • AMSOIL Championship Off-Road: Een opwindende, high-octane off-road race-serie met krachtige trucks die zij-aan-zij vechten en door modder en vuil springen, crashen en rollen. GoPro-camera's zijn gemonteerd in de trucks op de rolbeugels van de chauffeurs, op het dashboard en op unieke exterieurlocaties, waardoor enkele van de wildste GoPro-content op vier wielen worden vastgelegd.
  • Pro Motocross Championship: Toont georganiseerde chaos en vaardig rijden over uitdagende racecircuits, veeleisende ritmesecties en enorme sprongen, met epische rider POV vastgelegd op borstgemonteerde GoPro HERO11 Black Mini en GoPro HERO12 Black camera's van elk evenement in de Amerikaanse serie.
  • Formula DRIFT: De professionele driftcompetitie zal een nieuwe videoserie uitbrengen, GoPro Chase for the Championship, volledig gefilmd op GoPro HERO12 Black en GoPro MAX-camera's gemonteerd in en op de auto's. De videoserie volgt de toprijders op jacht naar de kampioenstitel. En AdamLZ, GoPro-ambassadeur en YouTuber, deelt wat zijwaartse actie terwijl hij strijdt voor overwinningen.
  • Nitrocross: Biedt de sensatie van rallyautoracen, in korte vorm, op speciaal gebouwde banen met enorme sprongen en schuin aflopende bochten. Voor- en achterwaarts gerichte GoPro-camera's zijn gemonteerd binnen en buiten de auto's om de nauwe raceactie vast te leggen. De serie bevat ook GoPro-skate-atleet Leticia Bufoni terwijl ze haar raceloopbaan lanceert in de zij-aan-zij-categorie van de serie.
  • FIA Karting World Championship: Karten is hoe veel van 's werelds beste professionele autocoureurs hun carrière begonnen. Fans zullen on-board POV ervaren vanuit de races via GoPro HERO12 Black en GoPro MAX-camera's en krijgen de kans om te interageren met GoPro-producten en personeel tijdens geselecteerde evenementen.

GoPro is de ultieme camera voor de motorsport met de montagemogelijkheden en robuustheid om unieke perspectieven en onmogelijke hoeken vast te leggen. De bekroonde HyperSmooth videostabilisatie van GoPro en het duurzame, waterdichte ontwerp leveren meeslepend beeldmateriaal, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden.

"Deze evenementen vormen de ultieme testomgeving voor de duurzaamheid en kwaliteit van de hele reeks GoPro-producten, zoals GoPro MAX en de nieuwe GoPro HERO12 Black-camera's," zegt Rick Loughery, Vice President Global Marketing en Communications bij GoPro. "Racen maakt deel uit van ons erfgoed, en alleen GoPro kan de meeslepende ervaringen leveren waar racefans naar verlangen. We kijken ernaar uit om de manier waarop fans met elke serie in contact komen te verbeteren en onze aanwezigheid onder kernklanten in de motorsport uit te breiden."