GoPro keert terug naar de top van de motorsport als titelsponsor van de MotoGP™ Gran Premio GoPro de Aragon

De officiële actiecamera van MotoGP levert spannende content van elk Grand Prix-evenement gedurende het seizoen 2024 van MotoGP

GoPro, Inc. heeft vandaag de titelsponsoring aangekondigd van het MotoGP™ Gran Premio GoPro de Aragon motorraceweekend, dat zal plaatsvinden op het MotorLand-circuit in Alcañiz, Spanje, van 31 augustus tot 1 september 2024. Ter plaatse zullen fans en klanten de kans krijgen om te interageren met GoPro-producten en personeel gedurende het raceweekend. Uitzendingen en online kijkers zullen nieuwe, ongelooflijk hoge-resolutie perspectieven krijgen, inclusief een HERO12 Black camera onboard ronde voorvertoning van het Aragon-circuit en enkele van 's werelds meest spannende raceduels.

“We zijn verheugd om GoPro weer te verwelkomen in MotoGP,” zegt Marc Saurina, Hoofd van Global Commercial Partnerships bij Dorna Sports. “Onze samenwerking met GoPro benadrukt ons streven om fans dichter bij de actie te brengen en alles te bieden wat het 75e jubileumseizoen van MotoGP te bieden heeft, van spannende races en intense competitie tot verbazingwekkende en onvergetelijke momenten.”

Het MotoGP-seizoen 2024 is van start gegaan en loopt tot 17 november 2024. In augustus 2023 werd GoPro benoemd tot de officiële actiecamera van MotoGP in een exclusief, meerjarig contract waardoor GoPro-content wordt gedeeld via de sociale mediakanalen van MotoGP evenals motogp.com, inclusief een GoPro onboard rondevoorvertoning van elk circuit. Bovendien zal het GoPro-merk gedurende het hele seizoen 2024 en daarna op het circuit te zien zijn, met een digitaal publiek van meer dan 140 miljoen via het digitale ecosysteem van MotoGP en bijna een half miljard huishoudens dankzij de wereldwijde televisie-uitzendingen van de sport.

“We zijn enthousiast om terug te zijn bij MotoGP en tellen de dagen af tot de rijders op de startgrid staan voor de Gran Premio GoPro de Aragon,” zegt Rick Loughery, Vice President of Global Marketing and Communications bij GoPro. “We kijken ernaar uit om MotoGP op nieuwe en spannende manieren te presenteren – van het leveren van spannende onboard POV tot het delen van GoPro cameratips en -trucs langs het circuit tijdens evenementen – het draait allemaal om interactie met fans en het verbeteren van hun MotoGP-ervaring.”

GoPro is de ultieme motorsportcamera met de montageflexibiliteit en robuustheid om unieke perspectieven en onmogelijke hoeken vast te leggen. De bekroonde HyperSmooth videostabilisatie en duurzaam, waterdicht ontwerp van GoPro zorgen voor meeslepende beelden van motorraces, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. En recentelijk heeft GoPro het in Sydney, Australië gevestigde Forcite Helmet Systems overgenomen, een pionier in het integreren van technologie in helmen, en is van plan om verbeterde prestaties en veiligheid te bieden voor verschillende soorten helmen, te beginnen met motorhelmen.

Vind de laatste informatie over GoPro op GoPro.com. En bezoek motogp.com voor meer informatie over het seizoen 2024.