Soonsun 3-Way Grip Accessoires Kit

Tijdens wat rondstruinen op het internet kwam ik bij Ali Express deze Soonsun 3-Way accessoires kit tegen met onder andere een houder voor de GoPro Smart/Wi-Fi Remote. Hier volgen mijn bevindingen.

Bij mijn GoPro HERO3+ Black kocht ik een SP Gadgets Remote Pole en die vond ik heel handig in combinatie met de meegeleverde Wi-Fi Remote. Toen ik me GoPro HERO5 Black kocht kreeg ik daar een 3-Way bij die ik wat handiger vind om mee te nemen. Hier mis ik eigenlijk een houder voor de remote waardoor een selfie maken, of als je met uitgevouwen 3-Way een foto maken wat lastig is. Je kan natuurlijk de remote in één hand vasthouden en de 3-Way in de ander maar het is niet ideaal, daarom leek me deze accessoire kit wel een uitkomst.

Soonsun 3-Way accessoires kitDe accessoires kit bestaat uit:

  • Remote Adapter Mount
  • Vervangende knoppen, 2×
  • Lange duim schroef, 1×
  • Korte duim schroef, 2×
  • Verstelbare polsband

Het pakketje was met 7 werkdagen al in huis vanuit China en de accessoire kit zat in een mooi klein doosje. Ik heb meteen m'n 3-Way erbij gepakt om de remote mount te monteren. Er worden vier schroefjes en een inbussleuteltje meegeleverd waarvan je 2 schroefjes nodig hebt en meteen 2 reserve schroefjes hebt.

Bij het bevestigen viel me al meteen op dat je het beste je remote al op de mount kunt schuiven, helemaal als je hem wat meer boven op de grip wilt plaatsen. Eigenlijk past dat al niet lekker omdat de remote er dan schuin op komt. Doe je hem lager op de grip dan kan je de grip niet goed vasthouden. Verder kun je als de remote mount gemonteerd is de 3-Way niet volledig meer dichtvouwen.

Deze puntjes vallen nog te overzien. Een groot nadeel is dat als de remote mount aan de bovenkant zit je de remote er dus niet op kan schuiven omdat die er schuin op moet gezien de verdikking in de grip. Als de remote er eenmaal op zit dan is deze er niet meer af te halen. Heel vervelend als je de remote moet opladen of even op een andere mannier wilt gebruiken. Voor het verwijderen van de remote van de mount moet je de hele mount los halen anders kom je niet bij het unlock schuifje van de remote zelf, waardeloos dus.

Verder zijn de vervangende knoppen altijd handig mocht er wat met de originele gebeuren.
De extra duim schroeven komen altijd wel van pas, gaan bij de rest van de schroeven in roulatie.
En de polsband, waarvan ik nogsteeds niet snap dat er standaard geen GoPro strap bij de 3-Way zit, is nog de meest nuttige accessoire uit de kit.

Belangrijkste kenmerken van de Soonsun 3-Way Grip Accessoires Kit

  • Smart/Wi-Fi Remote adapter mount, om de afstandsbediening eenvoudig te bevestigen op de 3-Way
  • Vervang de oude of gebroken bouten
  • Inclusief een verstelbare polsband
  • Compatibel met GoPro 3-Way Grip, Arm, Tripod

Smart/Wi-Fi Remote is NIET inbegrepen!

Conclusie

Al met al had ik deze kit misschien niet gekocht als ik geweten had dat de remote niet te verwijderen is zonder de hele mount te verwijderen.

Het makkelijkste is denk ik om de klitteband polsband die bij de remote geleverd wordt te gebruiken om deze op de 3-Way te bevestigen, deze is makkelijk los te halen en kan ook zonder los te halen gebruikt worden om de remote op te laden.

Er was op Ali Express een alternatieve 3-Way vinden inclusief een remote mount die wel goed functioneerd, helaas is deze niet meer beschikbaar.