Sinomax Rechargeable Frame Battery

De eerste externe accu "BacPac" voor de HERO5 Black. De gecombineerde capaciteit van de GoPro batterij en de Sinomax Rechargeable Frame Battery zorgt voor ongeveer 3,5 uur film plezier.

De Sinomax Rechargeable Frame Battery werkt eigenlijk als een externe powerbank maar in dit geval zit deze niet met een kabeltje maar direct op de camera. Je schuift je HERO5 Black in het frame en die sluit je dan af door de controler in de USB-C poort te doen en de dubbele sluiting te sluiten. De controler verbind de accu achter de camera met de camera.

Belangrijkste kenmerken van de Sinomax Rechargeable Frame Battery

 • Geïntergreerd ontwerp
 • Status LEDs
 • Frame accu & GoPro batterij samen goed voor 3:30 uur filmen
 • Oplaadbaar via microUSB of USB-C
 • Bruikbaar van -20°C tot 55°C
 • 2400mAh/8.88Wh, goed voor 2:30 uur filmen.
 • Met maar 97gr een licht gewicht met veel power

Sinomax Rechargeable Frame Battery verpakkingOnlangs kreeg ik een email van een vertegenwoordiger van Sinomax over deze nieuwe accessoire, de Sinomax Rechargeable Frame Battery. Na wat heen en weer mailen met informatie heb ik er een binnengekregen en de afgelopen weken onderheven aan verschillende field test. Hier volgen de resultaten en mijn oordeel.

Als eerste valt op dat de verpakking erg lijkt op de nieuwe GoPro accessoire verpakkingen, en dat het een heel klein doosje is. In het doosje zit het batterij frame, de controle box, een USB-C kabel, standaard GoPro buckle en duimschroef. Verder ontbreekt natuurlijk ook de handleiding niet. Alles zit mooi compact verpakt in deze kleine verpakking.

Sinomax Rechargeable Frame Battery achterkantOp de controle box van zit een USB-C connector die je in de camera drukt, via een drietal contactpuntjes wordt het stroom vanuit de accu doorgegeven naar de camera. Op de achterzijde van de control box zitten een USB-C en microUSB poort, lekker makkelijk met een standaard microUSB lader op te laden, of via USB-C.
Via de schroefjes op de achterzijde kunnen de twee 603450 lithium cellen worden vervangen indien deze defect zijn. Echter, de slijtage is bij de lithium batterij cellen nihil, en we raden aan het vervangen alleen door professionele ingenieurs of door ons te laten doen zodra lithium batterij cel defect is. aldus de fabrikant.

Voordat je de camera in het frame schuift moet je eerst het deurtje voor de USB- en HDMI-poort verwijderen, dit doe je door het deurtje open te maken en vervolgens vanuit het midden gezien het deurtje schuin omhoog eraf klikken. Hier is niet heel veel gracht voor nodig, dus doe het voorzichtig zodat je het klemmetje niet breekt.
Schuif vervolgens de GoPro HERO5 Black in het frame en bevestig de control box via de USB-C poort.
Als je de control box op de camera hebt gedrukt sluit je de spring locks om het geheel bij elkaar te houden en je bent klaar om te filmen.

Totale accu duur

Om de accu duur te testen heb ik een volle GoPro HERO5 accu en een vol Sinomax Rechargeable Frame Battery. Voor de tests gebruikte ik een SanDisk Extreme 64GB microSDXC kaartje en stond de Wi-Fi aan, voice commands uit.

De eerste keer dat ik de filmduur van 1080p120 wilde testen viel me opeens op dat de GoPro een time-lapse aan het maken was. Ik was hier erg verbaased over maar inmiddels denk ik dat ik weet wat er is gebeurt. Voice commands stonden nog aan en ik denk dat ik een keer time-lapse heb gezegd en dat hij toen is overgegaan op het maken van een time-lapse die ingesteld was op 0,5 sec tussen de foto's. Als ik de data dan bekijk komen we op het volgende:

 • 1080p120, 1:38 uur gefilmd
 • 27.684 foto's, 3:51 uur

In totaal is de camera met de extra accu 5:29 uur actief geweest, niet verkeerd al zeg ik het zelf.

Filmduur

Voor het testen van de onafgebroken filmtijd heb ik de camera op max looping gezet zodat het kaartje niet kan vol raken

 • 4Kp25, Protune aan. Onafgebroken filmtijd van 3:47 uur, langer dan de fabrikant aangeeft.
 • 1080p120, Protune aan. Onafgebroken filmtijd van 3:28 uur

De onafgebroken film tijd komt gemiddeld overeen met de specificaties van de fabrikant.

Video-lapse

Het voordeel van een video-lapse is dat je niet meer achteraf je foto's moet converteren naar een video maar dat dat in de camera al gebeurt. Ik ga er van uit dat dit meer stroom vraagt dan de losse foto's maar we gaan het zien zodra ik het frame weer heb opgeladen.

Time-lapse

Om dit te testen gebruik ik verschillende standen om te kijken of meer foto's maken ook meer can de accu vraagt. De lijst met tijden zal dan ook aangevuld worden.

 • 60 sec, JPG. 388 foto's, 6:28 uur.

Een time-lapse van ruim 6 uur is toch wel indrukwekkend te noemen met zo'n relatief kleine accu.

Overige bevindingen

De de combinatie is niet meer waterdicht, dat is opzich wel jammer maar zal voor de meeste backpackers geen issue zijn als die een dagje vakantie of een stedentrip willen vastleggen. Dat de HDMI-poort niet toegangelijk is zullen geavanceerde/professionele gebruikers nadelig kunnen vinden. Ik kan in mijn geval niet de combinatie op een drumstel monteren en ondertussen via HDMI het signaal live oppakken. Aan de andere kant, als er al een BNC-kabel voor de video feed over het podium loopt is USB-kabel meetrekken een klein issue.

Voordelen

 • Oplaadbaar via USB-C en microUSB
 • Langere accuduur, uitstekend voor time-lapse

Nadelen

 • Niet meer waterdicht
 • Micro HDMI-poort niet meer toegankelijk
 • Scherm niet meer zichtbaar

Conclusie

45m Waterdichte Behuizing Case met Externe 2300mAh Batterij Set voor HERO5 Camera Ondertussen heb ik al meerdere externe accu's voorbij zien komen. Wasabi heeft een vergelijkbare oplossing alleen klik je hier de accu op de camera. De accu heeft een L-vorm en zit grotendeels achter de camera als een BacPac. Voor dit geheel is een simpel groot frame meegeleverd en een groot onderwaterhuis.
Via Ali Express zijn er ook varianten verkrijgbaar die direct in de USB-C poort geprikt worden en dan samen in een groot onderwaterhuis gaan. Het formaat wordt dan ongeveer zo groot als de Dual HERO case, erg groot dus.

Al met al is het een kwalitatief hoogwaardig product, het ziet er goed doordacht uit en werkt prima. Het is jammer dat hij niet meer waterdicht is, voor duikers kan dit een deal breaker zijn maar voor de doorsnee vakantieganger die een compacte camera mee wilt op vakantie en een dagje wilt kunnen filmen en foto's maken is het prima.
Met een accuduur van gemiddels 3:45 uur onafgebroken filmen kun je rustig een hele honkbalwedstrijd filmen, een concert vastleggen of een weekendje weg zonder dat je bang hoefd te zijn dat je met een lege camera komt te zitten.

Voor €69.95 heb je dus een handige accessoire die langer mee gaat als een paar extra losse accu's en je kan met deze combinatie ook langer continue filmen en foto's maken zonder accu's te wisselen.

Sinomax Rechargeable Frame Battery kopen?

De Sinomax Rechargeable Frame Battery is onder andere te koop bij Sportscam.eu voor €69,95.