GoPro Koopjes

Door de jaren heen zijn er inmiddels aardig wat GoPro camera's op de markt gekomen met de HERO7 Black als het nieuwe vlaggenschip. Er zijn nog genoeg accessoires beschikbaar die spotgoedkoop weg gaan omdat ze niet op het nieuwste model passen. In deze post een lijst met koopjes.

Inmiddels heb ik alle koopjes in een losse sectie gezet zodat het allemaal wat overzichtelijker is.
De uitgebreide lijst met koopjes kan je hier bekijken.

De HERO7 lijn mag er dan zijn maar toch kun je met de oudere modellen vaak nog prima uit de voeten al is het maar voor een b-role. De accessoires die niet meer geschikt zijn voor het nieuwe formaat GoPro (HERO5-HERO7) worden regelmatig gedumpt voor relatief weinig. Toch kan het handig zijn om voor die oude camera wat accessoires erbij te kopen die je in het verleden misschien wel wilde maar te veel koste, of wil je een kapotte accessoire vervangen. Welke reden dan ook, het lijstje hieronder bevat wat accessoires die ik zelf inmiddels al heb besteld om de verzameling uit te breiden, en voor deze prijzen kon ik ze niet laten liggen.

De HERO2-HERO4 beschikken over een GoPro-poort waar accessoires (BacPac) op "geklikt" kan worden. Denk hierbij aan de Wi-Fi BacPac, LCD BacPac en Battery BacPac. Mocht je een van die camera's hebben dan volgen hier wat handige accessoires voor een prikkie.

GoPro Battery BacPac

GoPro Battery BacPac
Koop de GoPro Battery BacPac bij BCC voor maar € 14,99
De battery BacPac geeft je ongeveer een uur extra film tijd. Dit kan erg handig zijn als je een dagje op pad bent, je een time-lapse wilt maken of je camera op een positie heb gemonteerd waar je niet makkelijk bij komt en dan niet steeds de accu wilt vervangen.

Oorspronkelijk koste de Battery BacPac in 2014 € 89,95, nu vind je hem her en der voor € 60-70 maar, bij BCC is hij nu slechts € 14,99. Altijd leuk om er bij te hebben. Hij wordt alleen niet thuisbezorgd, je zult hem online moeten bestellen en in een BCC vestiging meoten afhalen.

De GoPro Battery BacPac is geschikt voor de HERO2, HERO3, HERO3+ en HERO4.

GoPro LCD Touch BacPac

GoPro LCD Touch BacPac
Koop de GoPro LCD Touch BacPac bij BCC voor maar € 19,99
Dit was een van mijn eerste accessoires die ik samen met mijn GoPro HERO3+ Black heb gekocht en nog geen dag spijt van gehad. Erg handig om je GoPro mee in te stellen en ook te zien wat je filmt. Inmiddels heb ik een Removu P1 die van de LCD Touch BacPac een remote schermpje maakt.
In 2014 betaalde ik hier nog € 99,95 voor. Tegenwoordig zie he hem nog voor rond de € 70,- maar BCC wil er van af en doet hem voor maar € 19,99 de deur uit.

BacPac Backdoors

Om een BacPac te gebuiken in combinatie met het onderwater huis zul je andere backdoors nodig hebben dan de standaard. Deze kosten tegewoordig gelukkig ook niet veel meer bij bol.com. Al werden ze meestal wel meegeleverd met de BacPac.

GoPro BacPac Extension Cable

GoPro BacPac Extension Cable
Koop de GoPro BacPac Extension Cable bij fonQ voor maar € 5,99
Nog zo'n handige accessoire hebbeding is de BacPac Extension Cable. Dit is een kabel van ongeveer 1 m die je in je GoPro-poort prikt en aan de andere kant kan je dan een van de BacPacs prikken. Nu kan je de GoPro ergens op je fiets monteren en met de BacBac Extension Cable de LCD BacPac op je stuur bevestigen zodat je de camera op die mannier kan bedienen. Zit je GoPro op een selfie stok dan kan je de LCD BacPac bij het handvat bevestigen en zo zien wat je aan het filmen bent. Dit kan natuurlijk met een mobiele telefoon, maar dan is je accu ook weer sneller leeg.

Zit je GoPro ergens op een lastig bereikbaar plekje zoals hierboven an beschreven, dan kan je via de BacPac Extension Cable de Battery BacPac op een toegankelijke plek bevestigen en zo makkelijk verwisselen.

De GoPro BacPac Extension Cable was oorspronkelijk rond de € 70,- maar bij fonQ koop je hem nu al voor maar € 5,99, een leuk schoen cadeautje.

De GoPro BacPac Extension Cable is geschikt voor de HERO3, HERO3+ en HERO4.

GoPro Floaty HERO Session

GoPro Floaty HERO Session
Koop de GoPro Floaty HERO Session bij fonQ voor maar € 5,99
Altijd al een Floaty willen hebben voor je HERO Session maar was de prijs van € 29,99 niet in verhouding met het sporadisch gebruik? Nu heb je geen reden om er geen een aan te schaffen, bij fonQ is hij nu slechts € 5,99, daar kan je hem niet voor laten liggen.

Een Floaty is niet alleen handig in het water, hij laat de camera namelijk drijven maar, door zijn opvallende kleur valt hij ook goed op. Dit maakt hem ook erg handig op de wintersport, zo valt hij goed op in de sneeuw.

Deze Floaty is geschikt voor de HERO(4) Session. Let wel op, dit is het oudere model, zonder de "mond mount".

GoPro Mini USB Composite Cable

GoPro Mini USB Composite Cable
Koop de GoPro Mini USB Composite Cable bij Bever voor maar € 7,49
Nog zo een leuk voor de heb accessoire is de Mini USB Composite Cabel. Met deze kabel sluit je je HERO3/HERO3+/HERO4 direct aan op je TV via de composiet aansluiting of met een scart conversie stekker. Zo kan je je beeld direct live op de TV kijken, of via een extern opname apparaat opnemen. Heb je in je computer een video capture kaart met composiet aansluiting dan kan je je GoPro ook gebruiken om live te streamen. Voor de originele prijs van rond de € 25 niet aantrekkelijk maar, voor maar € 7,49 bij Bever is het een dan toch een leuk hebbedingetje.

De HERO2-HERO7 zijn ook via micro-HDMI aan te sluiten, al gaan deze wel voor de normale prijs van rond de € 20-30 over de toonbank. Erg handig voor live streaming al zal dit wel via een externe opname apparaat moeten lopen. De HERO7 Black ondersteund wel live streaming naar Facebook vanuit de camera.

GoPro Lens Replacement Kit voor Standard Housing

GoPro Lens Replacement Kit voor Standard Housing
Koop de GoPro Lens Replacement Kit voor Standard Housing bij bol.com voor maar € 14,99
Heb je nog HERO3/HERO3+/HERO4 met de standaard 40m waterdichte, 40m blackout of skeleton behuizing dan is het nu de tijd om alvast voor weinig een lens vervangings kit te kopen. Mocht hij ooit stuk gaan dan kan je hem in ieder geval nog vervangen, of als hij stuk is dan kan je hem repareren en toch weer voor meer verkopen.

GoPro Lens Replacement Kit voor Dive Housing

GoPro Lens Replacement Kit voor Dive Housing
Koop de GoPro Lens Replacement Kit voor Dive Housing bij Foka voor maar € 8,95
Heb je nog HERO3/HERO3+/HERO4 met de 60m waterdichte duik behuizing of de pols behuizing dan kan je nu voor weinig alvast een reserve lens bestellen.
Heb je nog geen Wrist Housing, zie dan het koopje hier onder.

Deze kit ging normaal weg voor € 34,99 maar bij Foka moeten ze er blijkbaar van af en die doen ze dan ook weg voor maar € 8.95, dat is zo'n 75% korting!

GoPro Wrist Housing

GoPro Dive Housing
Koop de GoPro Dive Housing bij Foka voor maar € 11,-
Draag je HERO3/HERO3+/HERO4 camera als een horloge. De Wrist Housing houdt de camera stevig tegen je pols terwijl je de camera snel kunt draaien om foto's of video's te schieten. De Wrist Housing is goed bruikbaar bij activiteiten als: surfen, snorkelen en klimmen. De Wrist Housing is zelfs wintersport vriendelijk. Het past makkelijk over uw skihandschoen of jas heen.

Voor maar € 11,- bij Foka kun je hem eigenlijk niet laten liggen.

GoPro The Frame

GoPro The Frame
Koop de GoPro The Frame bij BCC voor maar € 9,99
Dit is het frame wat geschikt is voor de HERO3/HERO3+/HERO4 camera's. Het frame is geschikt voor de camera eventueel inclusief BacPac. Met de GoPro camera in The Frame is de geluidskwaliteit veel beter dan in een afgesloten behuizing. Verder is de USB poort aan ze zijkant beschikbaar zodat je de camera bij het maken van een timelapse aan een PowerBank kan hangen of direct via USB op het stroom kan aansluiten.
Via de micro-HDMI poort kan er ook nog een extern scherm aan worden gehangen of gebruik de LCD Touch BacPac in combinatie met de BacPac Extension Cable.

The Frame koste oorspronkelijk € 45,99 maar BCC is hun magazijn aan het opruimen en The Frame gaat nu voor € 9,99 de deur uit. Daar kan je hem toch niet voor laten liggen.