Green Screen of Death
GSOD epicflash66551 | community.gopro.com

Green Screen of Death

Na de recente firmware update om ondersteuning voor Volta aan de HERO10 en HERO9 te geven klagen veel gebruikers dat ze een groen scherm krijgen. Hoe wat waarom en wat doe je er aan?

UPDATE: op 1 juni heeft GoPro nieuwe firmware versies beschikbaar gemaakt voor de GoPro HERO10 en GoPro HERO9 welke de problemen met de Volta en Green Screen of Death moeten oplossen.

GoPro staat bekend om de hoge kwaliteit van de camera's, maar ook om de slechte kwaliteit van software. Ook nu zorgt een camera update weer voor problemen. Het probleem zit hem in de Bluetooth verbinding. Gebruik je dit niet dan merk je er niks van maar gebruik je de GoPro App, The Remote of Volta draadloos dan begint de elende. Tijdens het verbinden geeft de camera een groen scherm en blijft herstarten.

De bug zit niet alleen in de reguliere firmware maar ook in de LABS versie van de firmware. GoPro heeft zelf vrij snel een “oplossing” online gezet welke op het eerste gezicht lijkt te werken, maar een dag later heb je het probleem weer. Vooral als je langer dan 12 uur de accu uit de camera haalt.

Gelukkig kan je redelijk eenvoudig downgraden naar de vorige firmware versie, voor de HERO10 is dat 1.3 en voor de HERO9 1.6. De Volta zal niet werken, maar als je die niet hebt dat is dit echt het beste om te doen.

Firmware downloaden

Hieronder vind je de vorige firmware versies van de HERO10 en HERO9.

HERO10

HERO9

Firmware installeren

De firmware met de hand installeren is heel eenvoudig.

  • Download een van de bovenstaande firmware files.
  • Navigeer naar je download map en dubbelklik op het bestand, dan zie je een map UPDATE.
  • Kopieer deze map naar een leeg SD kaartje.
  • Stop het kaartje weer in je GoPro camera en zet de camera aan.
  • De camera zal een aantal keren opnieuw opstarten en na een paar minuten is de update klaar.
  • Doe de upgrade alleen met een originele GoPro accu in je camera om de kans dat je je camera bricked te beperken.

Bekijk de uitgebreide handleiding op gopro.com

Media

Green Screen of Death epicflash66551 | community.gopro.com


Auteur

Michael Rosa
Michael Rosa
http://xiphias.photography

Waar komt mijn kennis vandaan? Ik fotografeer al zo'n 20 jaar met een DSLR. Begonnen met een Canon EOS 300D en inmiddels de Canon EOS 1D serie. Als fotograaf begonnen met luchtvaart fotografie en later de sport- en concertfotografie ingerold wat ik nog regelmatig doe.

In die periode heb ik ook 5 jaar voor een grote elektronica keten gewerkt als fotografie expert en daar ben ik in aanraking gekomen met de GoPro camera's. Hier veel informatie over opgedaan om de klanten goed te kunnen adviseren. En na de aanschaf van mijn eerst GoPro natuurlijk ook over de eigen ervaringen kunnen vertellen.
In die tijd was ik volgens de Nederlands GoPro importeur de beste GoPro verkoper van Nederland.

Nadat ik bij deze keten weg ging om weer in de IT te gaan werken bleef het kennis delen en adviseren toch kriebelen en zo is deze blog dan ook begonnen. Het adviseren en helpen van anderen met mijn ervaringen.

Ik hoop dat je wat aan deze post hebt gehad en het je verder heeft kunnen helpen.


GoPro Tips

In een omgeving met weinig licht is het verstandig om maximaal met 24 fps te filmen om een correcte belichting te krijgen. Vanaf de HERO5 Black kan je via Protune ook de sluitertijd vast zetten op bijv. 1/60 om zo de ISO laag te houden en ruis te verminderen.