Green Screen of Death

Na de recente firmware update om ondersteuning voor Volta aan de HERO10 en HERO9 te geven klagen veel gebruikers dat ze een groen scherm krijgen. Hoe wat waarom en wat doe je er aan?

Na de recente firmware update om ondersteuning voor Volta aan de HERO10 en HERO9 te geven klagen veel gebruikers dat ze een groen scherm krijgen. Hoe wat waarom en wat doe je er aan?

UPDATE: op 1 juni heeft GoPro nieuwe firmware versies beschikbaar gemaakt voor de GoPro HERO10 en GoPro HERO9 welke de problemen met de Volta en Green Screen of Death moeten oplossen.

GoPro staat bekend om de hoge kwaliteit van de camera's, maar ook om de slechte kwaliteit van software. Ook nu zorgt een camera update weer voor problemen. Het probleem zit hem in de Bluetooth verbinding. Gebruik je dit niet dan merk je er niks van maar gebruik je de GoPro App, The Remote of Volta draadloos dan begint de elende. Tijdens het verbinden geeft de camera een groen scherm en blijft herstarten.

De bug zit niet alleen in de reguliere firmware maar ook in de LABS versie van de firmware. GoPro heeft zelf vrij snel een “oplossing” online gezet welke op het eerste gezicht lijkt te werken, maar een dag later heb je het probleem weer. Vooral als je langer dan 12 uur de accu uit de camera haalt.

Gelukkig kan je redelijk eenvoudig downgraden naar de vorige firmware versie, voor de HERO10 is dat 1.3 en voor de HERO9 1.6. De Volta zal niet werken, maar als je die niet hebt dat is dit echt het beste om te doen.

Firmware downloaden

Hieronder vind je de vorige firmware versies van de HERO10 en HERO9.

HERO10

HERO9

Firmware installeren

De firmware met de hand installeren is heel eenvoudig.

  • Download een van de bovenstaande firmware files.
  • Navigeer naar je download map en dubbelklik op het bestand, dan zie je een map UPDATE.
  • Kopieer deze map naar een leeg SD kaartje.
  • Stop het kaartje weer in je GoPro camera en zet de camera aan.
  • De camera zal een aantal keren opnieuw opstarten en na een paar minuten is de update klaar.
  • Doe de upgrade alleen met een originele GoPro accu in je camera om de kans dat je je camera bricked te beperken.

Bekijk de uitgebreide handleiding op gopro.com