US Sailing kondigt GoPro aan als officiële partner voor actiecamera's

GoPro levert beelden achter de schermen en vanuit het perspectief van de zeiler, van Jeugd Olympische Festivals tot het US Sailing Team. US Sailing-coaches gaan GoPro-beelden gebruiken om hun training te ondersteunen.

US Sailing, de nationale overkoepelende organisatie voor zeilsport in de Verenigde Staten, is verheugd om GoPro aan te kondigen als officiële actiecamera van US Sailing & The US Sailing Team gedurende het seizoen 2024.

“Videotechnologie speelt een cruciale rol bij het beoordelen van prestaties, het testen van nieuwe apparatuur en het verfijnen van fysieke technieken,” aldus High Performance Director Marcus Lynch. “Onze coaches gebruiken videobeelden van GoPro-camera's - die bestand moeten zijn tegen dezelfde zware omstandigheden waarin onze atleten wedijdrijven - om het succes van atleten te maximaliseren.”

De HERO-camera's van GoPro zijn een onmisbaar hulpmiddel geworden in de wereld van het zeilen. Dankzij de waterdichte eigenschappen en het veelzijdige ontwerp, zijn GoPro-camera's onmisbaar voor het betrouwbaar vastleggen van atleteninhoud, ter ondersteuning van coaching, tuning en meer.

“We hebben door de jaren heen verbluffende content gezien van US Sailing-teams. Het is de perfecte combinatie van een compacte, overal te bevestigen actiecamera met ongelooflijk getalenteerde atleten, wat zorgt voor wat we noemen ‘thumb-stopping’ content,” aldus Rick Loughery, GoPro Vice President of Global Marketing & Communications. “Deze samenwerking zal er verder voor zorgen dat topzeilers van US Sailing - tot op internationaal niveau - kunnen profiteren van verbeterde coaching en deelbare video's van hun sport, allemaal dankzij GoPro.”

Op jeugdniveau zal GoPro de Junior Olympic Festivals van US Sailing ondersteunen met camera's om coaches te helpen de techniek van hun zeilers te verbeteren, evenals met branding ter plaatse en shirts met partnerlogo's voor atleten.

Tot slot zal GoPro ook sponsor zijn van de live-gestreamde evenementen van US Sailing in 2024. In 2023 werd het US Jeugdkampioenschap live gestreamd naar 12.000 kijkers gedurende het vierdaagse evenement. In 2024 zullen dit er drie worden, met live streams beschikbaar op YouTube, Facebook en ussailing.org.

Volg de social media-kanalen van US Sailing om de nieuwste GoPro x US Sailing-content te bekijken en kom binnenkort terug op The Current voor meer informatie over hoe coaches GoPro integreren in hun trainingen.