GoPro kwijt, wat nu?
© Padraig Treanor | Unsplash

GoPro kwijt, wat nu?

De vakantie loopt weer op z'n end en dit brengt ook weer een piek van verloren cameras met zich mee. Een beetje mosterd na de maaltijd maar wat kun je doen om je dierbare herinneringen terug te krijgen? En hoe vergroot je de kans op het terug krijgen van die herinneringen. Dat lees je hier.

De vakantie loopt weer op z'n end en dit brengt ook weer een piek van verloren cameras met zich mee. Een beetje mosterd na de maaltijd maar wat kun je doen om je dierbare herinneringen terug te krijgen? En hoe vergroot je de kans op het terug krijgen van die herinneringen. Dat lees je hier.

Je bent lekker aan het filmen met je GoPro op de motor gemount. Je komt op de plaats van bestemming, GoPro weg. Of je bent op vakantie lekker aan het filmen, valt je GoPro in zee. Hoe voorkom je dit en hoe krijg je je duurbetaalde camera weer terug.

Gelukkig zijn er nog genoeg eerlijke mensen op deze aardbol die de moeite doen om de camera bij de rechtmatige eigenaar terug te krijgen. Op Facebook is er een speciale groepen voor mensen die een GoPro kwijt zijn of juist gevonden hebben zoals, The Lost GoPro en Lost and Found GoPro.

Je kan ook contact opnemen met GoPro, zei registreren vermiste camera's en als iemand er een vind dan kunnen de eigenaar en vinder aan elkaar koppelen. Heb je je GoPro nog en ben je GoPro Subscriber dan is het verstandig om je camera(s) daar te registreren, zo ben je nog sneller gevonden.

GoPro Plus Camera's
Camera's geregistreerd in GoPro Plus

Preventie

Een ongeluk zit in een klein hoekje maar, er zijn genoeg manieren om de risicos op verlies te verkleinen.

GoPro Camera TethersMount je je camera op een voertuig zoals een auto, motor, fiets of zelfs een vliegtuig dan is het altijd aan te raden om de camera middels een veiligheidskoord extra te zekeren. Dit kan op verschillende manieren zoals met de GoPro Camera Tethers. Deze maak je vast aan het metalen pennetje van de behuizing, of aan de mounting schroef. De andere kant plak je naast de mount. Mocht de mount loslaten of breken dan hangt je camera nog aan de tweede plakker.

Op de motor kan een Metalen Veiligheidskoord uitkomst bieden. De kabel doe je om het frame heen en maak je met de mounting schroef vast aan de camera. Laat de mount los of breekt deze door de vibraties dan zit de camera nog stevig vast aan je frame.

Ga je lekker zwemmen, snorkelen of duiken dan is het heel verstandig om een Bite Mouth Mount met Floaty, losse Floaty of Handler te gebruiken. Met de camera los in de hand filmen is al niet aan te raden, dus een grip is eigenlijk altijd al een must. Het bijkomende voordeel van de Handler is dat deze blijft drijven.

Contact gegevens

EigenaarsinformatieAl jaren lang zetten vele GoPro gebruikers een klein tekst bestandje met contact gegevens op het microSD-kaartje. Het nadeel is echter dat als je het kaartje formatteert is dat je het bestandje weer kwijt bent. Heb je een GoPro Session 5, GoPro HERO7 Black en nieuwer of een GoPro MAX, dan kan je middels de GoPro Labs firmware je eigenaarsinformatie op de camera zetten middels een QR code. Sla deze QR-code op je telefoon op en je kan de eigenaarsinformatie gemakkelijk terugzetten. Als je de camera aan zet zie je meteen de eigenaarsinformatie in beeld. Verder worden in alle foto's en films die de camera maakt ook de eigenaarsinformatie opgeslagen. Deze informatie staat niet op de microSD-kaart maar in de camera. Als de microSD-kaart word verwisselt dan zie je nog steeds de eigenaarsinformatie op de camera en in de foto-/videobestanden.

Wat moet je doen om je camera hiervoor geschikt te maken?

  1. Installeer de GoPro Labs Firmware op je GoPro camera.
  2. Genereer een QR-code met je contact gegevens. Dit kan ook met de QR-code app van GoPro.
    Google Play Apple App Store
    In de app kan je 2 verschillende QR-codes genereren, een die informatie in de camera op slaat en een die een text bestand op de microSD-kaart zet.
  3. Scan de QR-code met je GoPro en klaar.
    facebook.com/TheLostGoPro

GoPro Tips

Het is in het begin heel verleidelijk om allerlei accessoires te kopen die uiteindelijk niet gebruikt worden. Koop daarom als eerste een GoPro 3-Way 2.0, deze is heel divers inzetbaar en breid daarna uit met spullen die je echt mist.