Beste 128GB micro SD voor GoPro
© BARRY THOMAS / EyeEm / SanDisk Inc.

Beste 128GB micro SD voor GoPro

Wat is de beste 128GB micro SD geheugenkaart GoPro HERO8-camera? In deze post probeer ik duidelijkheid te geven over welk 128GB micro SD kaart het beste voor welke GoPro HERO8-camera is.

De GoPro HERO8 ondersteunt 32GB micro SD tot en met 256GB micro SD kaarten. Met dit 128GB micro SD kaartje kan je ongeveer 2 uur in 4K filmen. Ga je een time-lapse maken dan kan je er zo'n 130.000 foto's op kwijt. Daar maak je een aardige time-lapse mee.

Nu de prijzen van de kaartjes behoorlijk omlaag zijn gegaan de laaste jaren zou ik zeker niet gaan besparen op de snelheid, vergeet de C10/U1/V10 kaartjes en koop gewoon een speciale micro SD kaart voor action cams welke U3/V30 ondersteund.

Welk 128GB micro SD geheugenkaart is het beste?

In het onderstaande overzicht zie je welke kaartjes wij vinden dat je het beste voor je GoPro kan gebruiken. Dit advies komt van eigen tests, informatie van o.a. leveranciers en gebruikers ervaringen. Gezien de huidige lage prijzen kan je beter niet besparen op je kaartje maar gewoon het snelste kaartje kopen wat je kan bekostigen.

Heb je in je computer een SSD schijf zitten en heeft je computer snelle USB 3.0 poorten, dan kan het handig zijn om voor de SanDisk UHS-II kaarten te gaan, helemaal als je veel van je GoPro gebruik maakt. Deze kaart kan heel snel gelezen worden en in combinatie met een UHS-II kaartlezer aan een snelle USB 3.0 poort kan dit heel snel naar een SSD geschreven worden. Dit kan een aanzienlijke tijdswinst opgeven bij het verwerken van je video's.

  capaciteit bus klasse min. write max. write max. read Works with GoPro prijs
SanDisk Extreme
SDSQXCY-128G-GN6MA
128GB UHS-I U3/V30 30MB/sec 170MB/sec 90MB/sec HERO8/7/6 Black
€ 34,90
SanDisk Extreme
SDSQXA1-128G-GN6MA
128GB UHS-I U3/V30 30MB/sec 160MB/sec 90MB/sec HERO8/7/6 Black
HERO7 Silver/White
HERO (2018)
€ 20,90
Samsung PRO Endurance
MB-MJ128GA/EU
128GB UHS-I C10/U1 10MB/sec 30MB/sec 100MB/sec HERO7 Silver/White
HERO (2018)
€ 26.90
Samsung EVO+
MB-MC128GA/EU
128GB UHS-I U3 30MB/sec 90MB/sec 100MB/sec HERO6 Black
HERO7 Silver/White
HERO (2018)
€ 15.99

GoPro ondersteunt nog geen UHS-II dus als je wat in de kosten wilt besparen houd het dan bij een UHS-I kaart en neem desnoods een grotere kaart of meerdere kaartjes.

En het beste 128GB micro SD-kaartje is?

De SanDisk 128GB Extreme Pro micro SD-kaart met zijn U3 klassering en een schrijfsnelheid van 90MB/s is dit de beste kaart voor je euro's. De 90MB/s is snel genoeg om 4K te filmen maar ook om Full HD highspeed te kunnen filmen. Met deze kaart zul je geen last hebben van dropped frames. Met een lees snelheid van 170MB/s kopieer je je data ook nog eens snel naar je computer, en gebruik je in je computer een SSD dan is het nog sneller.

SanDisk tested

Algemene aanbevelingen

  • Er zijn veel namaak en afgekeurde kaartjes in omloop. Als het te goedkoop om waar te zijn is dan is het waarschijnlijk geen echte. Ga naar een gerenomeerde (web)winkel zoals DataIO om het risico op een nepkaartje te beperken. (Nep kaartjes halen bij lange na de snelheids specificaties niet, ik spreek uit ervaring.)
  • Geheugenkaartjes zijn gecompliceerde electronische producten. Een klein percentage electronische producten kan fouten bevatten door het fabricage process Het is dus verstandig om een nieuw kaartje goed te testen voordat je hem in op een belangrijk moment gaat gebruiken. En beter nog, zorg voor reserve kaartjes.
  • Geheugenkaartjes zijn niet gemaakt voor langdurige archief opslag van fotos en videos. Het is een goed gebruik om de data zo snel mogelijk na afloop van het kaartje te halen en veilig op te slaan in een backup.
  • Formateer een kaartje altijd in de camera in plaats van met een computer. Dit voorkomt mogelijke bestands systeem problemen.
  • Meerdere kleine kaartjes kunnen het risico op data verlies beperken. Kijk hier wat de beste 64GB micro SD-kaart is.

In de tabel hieronder staan de klasses naast elkaar met de snelheden en de video kwaliteit die je met zo'n kaartje maximaal kan opnemen.

C10, U1 en V10 zijn dus exact hetzelfde, 10MB per seconde minimale continuë schrijfsnelheid.

Wil je meer over SD geheugenkaarten weten, lees dan onze geheugenkaarten post.

Media

© SanDisk Inc.GoPro Tips

Ben je niet tevreden met de standaard instel mogelijkheden, gebruik dan Protune om volledige controle over de instellingen te krijgen.