Asokee - boost je GoPro
© Mattia Ciucciarelli | Asokee

Asokee - boost je GoPro

YouTube Creators en andere Vloggers staan ​​klaar om hun GoPro-camera's naar het volgende bruikbaarheids-niveau te tillen met de komende Asokee-case die speciaal ontworpen is om aan hun behoeften te voldoen.

Een GoPro camera maakt geweldige foto's en vooral filmpjes maar staat nou niet bekend om zijn geluidskwaliteit. Vloggers zoeken dan ook vaak een oplossing om een externe microfoon aan te sluiten. Dit kan door middel van GoPro's microfoon adapter, alleen waar laat je dat ding, hij is nogal groot.

Je ziet vaak dat men de GoPro in een metalen frame waar wat coldshoes op zitten om een microfoon en/of lamp op te zetten, eventueel een filter en dan zit je nog met die adapter, die word dan maar met een elastiekje vast gezet. Het werkt maar is verre van ideaal. De Britse startup Overlab wil daar verandering brengen met hun Asokee case.

De vlog setup

De Asokee case bied hier een elegante functionele oplossing voor, een camera "behuizing" waar de adapter inpast, voorzien van coldshoe, filter adapter voor 52mm filters en een handig opberg vakje voor de side-door, statief schroefdraad, om maar wat op te noemen.

Oneindige mogelijkheden

Ontworpen voor de HERO5, HERO6 en HERO7. Asokee is gemaakt van een combinatie van 6061 aluminium en ABS plastic, beide gerecycled. De GoPro camera en microfoon adapter (niet inbegrepen) word ge-sandwiched tussen de twee helften van de case en vastgezet met een schroef.

Asokee van binnen

Als gebruiker heb je nog steeds toegang tot het touchscreen, LCD schermpje en alle knoppen die via Asokee ook veel prettiger zijn te bedienen. Het rode LED lampje aan de voorkant blijft ook zichtbaar zodat je ziet dat je aan het filmen bent.

Asokee weegt maar 144 gram, 260 gram inclusief GoPro.

Het doel is om minimaal €11.000 op te halen via de Kickstarter campagne. Als super early bird betaal je slechts €33,- voor de basis Asokee, early bird €41,- en normale prijs €50,-. Verwacht word de Asokee in december 2019 naar de backers te versturen.

Voor elke pledge wordt ook een boom geplant via OneTreePlanted en draag je dus mee aan de vergroening van de aarde en het herstel van de regenwouden.

Optionele extra's zijn een halsband (€15), 3-delige filter set (€25) en een shorty mini statief (€14).GoPro Tips

In een omgeving met weinig licht is het verstandig om maximaal met 24 fps te filmen om een correcte belichting te krijgen. Vanaf de HERO5 Black kan je via Protune ook de sluitertijd vast zetten op bijv. 1/60 om zo de ISO laag te houden en ruis te verminderen.