Updates voor Quik App
© GOPRO, Inc.

Updates voor Quik App

Updates voor Quik App zorgen voor slimmere Auto HiLights + preciezere bewerkingstools dankzij GoPro-metadata.

Quik Auto HiLights en Beat Sync

De Quik-app krijgt vandaag een update die het uitlichten van je favoriete momenten nog makkelijker maakt. Door gebruik te maken van de metadata in een GoPro-videoclip, bekend als GPMF of GoPro Metadata Format, beveelt Quik nu op intelligente wijze belangrijke momenten aan, bekend als Auto HiLights, beat-synchroniseert ze en voegt ze automatisch samen in een edit.

Maar waarom wordt GPMF genoemd? Nou, het is zo'n beetje de brandstof die de Quik-motor aandrijft.

Denk er eens zo over: Als je een video opneemt terwijl je in een zwembad springt, is er een verandering in je GPS-pad, snelheid, hoogte en g-kracht. Er is ook een verandering in de scène, cameratemperatuur en, hoogstwaarschijnlijk, je gezichtsuitdrukking. Je GoPro registreert op intelligente wijze elk van deze details en neemt ze op als GPMF in het .MP4-bestand.

De Quik-app is ontworpen om deze GPMF-gegevens te lezen en automatisch belangrijke momenten te selecteren die je tijdens het bewerken als Auto HiLights krijgt voorgeschoteld. Van daaruit kun je deze momenten verder verfijnen met de bijgewerkte Trim-tool. Uiteindelijk blijft er een verbluffende multi-clipbewerking over die je in slechts een paar minuten hebt geüpload, bewerkt en gedeeld, allemaal in Quik. Laten we de updates van vandaag eens wat verder uitdiepen.

Quik's bewerkingstool opties zijn nu voorzien van: Quik navigatiebalk

  • Auto HiLights - Quik beveelt op intelligente wijze meerdere Auto HiLight-momenten van een enkele clip aan. Je kunt ervoor kiezen om een Auto HiLight te behouden zoals hij is, je eigen selecties toe te voegen of een Auto HiLight te verwijderen. Je kunt Auto HiLights ook uitschakelen voor totale controle.
  • Eenvoudige selectie van meerdere segmenten - Met de nieuwe scrubbalk kun je eenvoudig door je videoclip scrollen en zoveel HiLights selecteren als je maar wilt.
  • Op beat gesynchroniseerd trimmen van clips - Geef je verhaal ritme door de Beat Sync aan te zetten. Quik zal de beat van de muziek afstemmen op de door jou gekozen HiLight-momenten, zelfs terwijl je de cliplengte aanpast. Dit werkt zowel met GoPro-muziek als met geïmporteerde tracks.
  • Frame-by-Frame Trim Control - Trim met uitstekende precisie dankzij onze uitgebreide video-tijdlijnervaring. Met een knijpbeweging zoom je in of uit op de tijdlijn voor frame-voor-framecontrole.

Quik v10.12 is vanaf vandaag beschikbaar op iOS via de Apple App Store en komt binnenkort naar Android. Meer informatie over Quik vindt u hier.

Image GalleryRelated items

GoPro Tips

Een timelapse hoeft niet de hele dag te duren. 20 minuten aan foto's in een clip van 30 seconden kan net zo krachtig zijn als 24 uur aan foto's.