DJI Spark

DJI Spark

Minidrone Spark van DJI bevat alle moderne technologieën om je creativiteit ten toon te spreiden. De Spark is onder meer voorzien van een over twee assen gestabiliseerde 12-megapixelcamera met Full HD-videofunctie en diverse intelligente vliegfuncties.

Gebruiksgemak

De kleine drone, hij is slechts 14 centimeter breed, heeft zoveel technisch vernuft aan boord dat het vliegen met een drone nog makkelijker en nog leuker wordt. Zo is de Spark in staat om op te stijgen op het moment dat hij je gezicht herkent maakt hij foto's wanneer je bepaalde handgebaren gebruikt. Voor dit alles heb je geen controller of smartphone nodig.

Intelligentie in de lucht

Geef de Spark een opdracht en hij voert het uit. Met QuickShots heb je binnen de kortste keren beelden met cinematografische allure. Laat de drone bijvoorbeeld om het onderwerp heen cirkelen. Met TapFly geef je een eindpunt aan en de Spark zal al filmend richting dit punt vliegen. Onderweg ontwijkt hij obstakels, welke door de speciale sensoren herkend worden. Volg je liever iets of iemand? ActiveTrack maakt het mogelijk. De persoon in beweging ziet constant de drone voor, achter, naast of boven zich hangen. Wanneer diegene een voor de Spark herkenbare beweging maakt zal er bijvoorbeeld een selfie gemaakt worden. Uiteraard kun je dit ook zelf!

Beeldkwaliteit boven alles

Mede dankzij de 1/2.3-inchsensor en de gimbal zullen alle opnames eruit zien zoals je hoopt: scherp, contrastrijk en zonder vervelende trillingen. Het maximale diafragma van f/2.6 helpt hier ook aan mee. De lichtsterke lens zorgt voor heldere beelden in donkere situaties. Al het opgenomen werk kan direct geëdit en gedeeld worden via de DJI GO 4-app. Uiteraard met behoud van de Full HD-kwaliteit. Met de Spark staat er al snel weer een nieuw avontuur te wachten. Met de Intelligent Flight Battery heb je zestien minuten de tijd om alles op te nemen, daarna zul je de accu toch echt op moeten laden. Om neerstorten tot een minimum te beperken heeft de drone zelf door wanneer zijn energiepeil laag wordt en keert hij zo spoedig mogelijk terug naar 'huis'.

MediaGoPro Tips

Vergeet je Anti-Fog Inserts niet, deze zorgen er voor dat je lens niet beslaat in koude en vochtige omgevingen.

Voor de beste grip plak je de adhesive mounts op een schoon en glad oppervlak, bij voorkeur op kamertemperatuur.

Slowmotion is natuurlijk een heel fraai effect maar, houd er rekening mee dat een hoge frame rate (fps) veel meer licht vereist dan op normale snelheid (24/25 fps) filmen.