GoPro HERO5 Black Protective Lens Replacement

De GoPro HERO7, HERO6 & HERO5 Black en HERO (2018) zijn van zichzelf al waterdicht en zodoende hoef je geen onderwaterhuis te gebruiken als je hem het zwembad in mee neemt. Een nadeel is wel dat er krassen op je lens kunnen komen en je film dus waardeloos is. Wat nu?

Tijdens het mountainbiken ben je lekker vanuit een laag standpunt aan het filmen en na afloop vind je een kras op de lens door opspattende steentjes. Dat wordt een nieuwe GoPro, of toch niet?

Ondanks dat de GoPro HERO7, HERO6 & HERO5 Black en HERO (2018) een complete unit lijkt is de voorste lens toch makkelijk te vervangen. GoPro bied hiervoor extra lensjes aan die je er zo op kan draaien en je weer vrolijk verder kunt filmen. Dit geld ook voor de Super Suit, hier zijn ook extra lensjes voor verkrijgbaar die je makkelijk zelf kunt vervangen.

Sommigen zweren er bij om zonder dat lensje te filmen aangezien de kwaliteit dan hoger is omdat er niet een extra stuk glas voor zit. In gecontroleerde omgevingen zonder kans dat iets de lens raakt is dit inderdaad wel te doen. Maar anders zou ik er altijd voor zordgen dat er voor de "echte" lens nog bescherming zit.

Hieronder een lijstje met beschermlensjes of vervangende lensjes.

GoPro HERO7, HERO6 & HERO5 Black en HERO (2018)

GoPro HERO5 Session

GoPro HERO4/HERO3+/HERO3

GoPro HERO Session

GoPro Hero/Hero+/Hero LCD

Helaas kunnen deze lenzen niet worden vervangen aangezien het een ingebouwde camera betreft.

Daarnaast zijn er via verschillende 3rd party partijen ook nog beschermdopjes te koop voor de momenten dat je je camera niet gebruikt.